Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εμμένει η Λούκα Κατσέλη στο «όχι» για το άρθρο 37

Εμμένει η κυρία Λούκα Κατσέλη στην θέση της όσον αφορά το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές συμβάσεις, το οποίο καταψήφισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι»  
σε όσα έχει πει, ενώ διαψεύδει ότι υπήρξε συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, όπως την εμφάνιζαν κάποια blogs, κατά την οποία μάλιστα εφέρετο να επείσθη να υπερψηφίσει.

Ερωτηθείσα σχετικά δήλωσε ότι «καμία συνάντηση δεν υπήρξε με τον Πρωθυπουργό», ενώ για το τι θα πράξει στην Ολομέλεια, όπου ψηφίζεται αύριο το πολυνομοσχέδιο, είπε ότι «εμμένει στην στάση της». Υπενθυμίζεται, ότι στην επιτροπή είχε δηλώσει καταψηφίζοντας το άρθρο 37 ότι: «Ελπίζω να υπάρξουν αλλαγές που θα μου επιτρέψουν στην Ολομέλεια να το ψηφίσω».
Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Όπως είχε επισημάνει άλλωστε με την κατάργηση της Αρχής της Ευνοϊκότερης Ρύθμισης (παρ. 5 του άρθρου 37), το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων (παρ. 6 του άρθρου 37) και έμμεσα την μείωση του κατώτατου μισθού, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ανοίγουν τον δρόμο για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ακολούθως για την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου