Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Υπάρχει πιθανότητα υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ να μην εκλεγούν Βουλευτέςς;


Οι δημοσκοπήσεις μειώνουν αντι -έστω να σταθεροποιούν- το ποσοστό του κόμματος. Με βάση τα ποσοστά αυτά  στην καλύτερη περίπτωση, στο πιο ευφάνταστο σενάριο εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει από 39-55.
Αν λοιπόν δεχθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει 39-55 βουλευτές από τους οποίους περίπου οι 20 θα είναι νέοι -με βάση το στατιστικό δεδομένο όλων των προηγούμενων αναμετρήσεων- αυτό σημαίνει ότι από την παρούσα Βουλή, μόλις 40 βουλευτές θα κάθονται και πάλι στα έδρανα. Δηλαδή μόλις ο ένας στους τέσσερις από αυτούς που εξελέγησαν το 2009.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν στην17εδρική   Α' ΑΘΗΝΑΣ από  από 8 που είχε εκλέξει το 2009 το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει μόνο 3 βουλευτές.
Αν ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ακούγεται θελήσει να πολιτευτεί σε αυτή την περιφέρεια και με δεδομένο ότι δεν χρειάζεται σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός, τότε οι θέσεις που μένουν είναι δύο στην καλύτερη.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της μάχης, το 2009 οι τρεις πρώτοι κατά σειράν ήταν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου και Χρήστος Παπουτσής. Και ακολουθούσαν οι Νάσος Αλευράς, Θανάσης Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου και Πέμη Ζούνη.
Σήμερα οι δημοσκοπήσεις όπως σας έχουμε γράψει δείχνουν Φ. Γεννηματά, Κώστα Σκανδαλίδη, Π. Γερουλάνο, αν  κατέβουν στην Α΄ Αθήνας οι δύο.

Τις δημοσκοπήσεις αυτές, μπορούμε  να τις χρησιμοποιήσουμε και εμείς για να ερμηνεύσουμε την ξαφνική συζήτηση για υποψηφιότητες. Άλλωστε, έχει προβλεφτεί από καιρό ότι κάποιοι θα ήταν υποψήφιοι πρόεδροι στοχεύοντας κυρίως στην επανεκλογή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου