Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινούν οι δημοπρατήσεις των έργων που εγγυούνται καθαρό και επαρκές πόσιμο νερό σε όλη την περιοχή της Αυλίδας

Η λύση που επέλεξε και πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων και που εξασφαλίζει και εγγυάται τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του παρεχόμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, μέσω της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΑΑ)
των έργων διασύνδεσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και κατασκευής του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης της περιοχής από αυτό (δηλ. με τη μεταφορά νερού από το δίκτυο από το οποίο υδρεύεται η Αθήνα, στις δεξαμενές ύδρευσης όλων των οικισμών της περιοχής Αυλίδας), αρχίζει να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Η ΔΕΥΑΧ στις 20 Μαρτίου δημοπρατεί τα «Συμπληρωματικά Έργα Εμπλουτισμού και Βελτίωσης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας».
Το έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας καθώς και στην κατασκευή του απαιτούμενου Αντλιοστασίου, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 758.194 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και η κατασκευή του έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης, τα τέλη του προσεχούς καλοκαιριού.

Ενώ υπολογίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, θα είναι έτοιμη να δημοπρατήσει τα «Εξωτερικά Δίκτυα  Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων».
Το έργο που αφορά στην κατασκευή του εξωτερικού δικτύου αγωγών υδροδότησης των υφιστάμενων δεξαμενών όλων των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας από την κεντρική τροφοδοτική Δεξαμενή του Διυλιστήριου, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και η κατασκευή του έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης, 16 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Με το πρώτο έργο, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ύδρευσης στην Παραλία Αυλίδας. Και με την ολοκλήρωση του δεύτερου, θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας.
Παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν οριστικά τις καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση. Κυρίως όμως, παρεμβάσεις που προστατεύουν τη δημόσια υγεία με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού για τους καταναλωτές του δικτύου, καθιστώντας, τον υφιστάμενο εφιάλτη του εξασθενούς χρωμίου, παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου