Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Αναγνωστάκης: Ας ελπίσουμε ότι θα πράξουν το καθήκον τους!

Αμήχανη, ανήμπορη και εξουθενωμένη η κοινωνία παρακολουθεί τη νέα καταιγίδα των μέτρων, που την καθηλώνουν στον πάτο της εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση των δύο κομμάτων, πάντα προσκολλημένη -σταθερά και αμετανόητα- στη λογική του: "μείωσε, συρρίκνωσε, κόψε, αφαίρεσε".

  Η όποια προοπτική ανάπτυξης μετατοπίζεται από τη συγκυβέρνηση, για ακόμα μια φορά στο επόμενο διάστημα.   Όταν είναι γνωστό στην ελληνική κοινωνία οτι το 80% των δανείων πηγαίνει στους "πιστωτές" για τα χρέη και μόλις ένα 20% για τα δημοσιονομικά μας, διερωτάται ο κάθε πολίτης, προς τι η θριαμβολογία και η ικανοποίηση των κυβερνώντων; Τα μνημονιακά δάνεια και οι διαδρομές του χρήματος φαίνονται αναλυτικά στο γράφημα της TF Market Advisors:
Σύμφωνα με το γράφημα από στοιχεία αμερικάνικης εταιρίας συμβούλων, της TF Market Advisors: το 40% εξυπηρετεί διεθνείς τραπεζικούς οίκους και ασφαλιστικούς ομίλους, το 18% πηγαίνει απ΄ευθείας στην ΕΚΤ το 23% στις ελληνικές τράπεζες και μόνο το 19% προορίζεται για τα δημοσιονομικά της χώρας!!!   Τώρα και ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει και να διεκδικήσει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση. Τώρα που οι ηγεσίες των ευρωπαικών κρατών θέτουν το ζήτημα της ανάπτυξης, η κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάσει και να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.   Ας ελπίσουμε οτι θα πράξουν το καθήκον τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου