Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σοφία Μούτσου: Νοσοκομείου Καρύστου : Κάτω τα χέρια από τον εξοπλισμό και τις δωρεές

Εξοργιστικό πραγματικά καταντάει, αλλά και πρωτοφανές, να παίρνει το ελληνικό δημόσιο τον ιατρικό εξοπλισμό του νοσοκομείου Καρύστου που προέρχεται κυρίως από δωρεές των Ελλήνων της Αμερικής, για λόγους οικονομίας και στα πλαίσια της εξοικονόμησης δαπανών.

Ορισμένα ακτινολογικά μηχανήματα, η θερμοκοιτίδα και άλλα είδη (μηχανήματα ΩΡΛ) αναφέρονται ως δωρεές προς το νοσοκομείο.
Ολες έγιναν για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Καρύστου και μόνο, όχι για άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ασφαλώς υπάρχουν ανάγκες παντού αλλά ουδείς μπορεί να αφαιρέσει τις δωρεές από το συγκεκριμένο νοσοκομείο και να τις δώσει αλλού. Είναι θέμα νομιμότητας αλλά και ηθικής, διότι ακυρώνεται κατά τον τρόπο αυτό η βούληση του δωρητή.
Οι συμπατριώτες μας στο εξωτερικό από τους πολύχρονους κόπους τους ονειρεύτηκαν να κάνουν την Κάρυστο μια πόλη που να μη στερείται των βασικών υποδομών υγείας, παιδείας και πολιτισμού. Σε λίγο θα μας
πουν να δωρήσουμε το Γιοκάλειο σε κάποια άλλη περιοχή, ή τα βιβλία της βιβλιοθήκης του στην κεντρική βιβλιοθήκη του νομού μας.
Αυτά δεν γίνονται, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ιατρικό εξοπλισμό.
Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Καρύστου κ. Πετσής οφείλει να ελέγξει ποιά είδη είναι δωρεές και πόσες είναι αυτές, κάτι το οποίο πιστεύω δεν γνωρίζει, και να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες.
Ασφαλώς όλες οι δωρεές πρέπει να είναι καταγεγραμμένες στα πάγια του Νοσοκομείου και πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου ώστε να αποκαταστήσει τις ενδεχόμενες παραλείψεις προς ώφελος των πολιτών που βλέπουν να διαλύεται στην ουσία το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής.
Πέρα από το μείζον θέμα που προκύπτει με την συρρίκνωση και υποβάθμιση του νοσοκομείου μας τίθεται επιτικτική η ανάγκη προστασίας της περιουσίας του που προέρχεται από δωρεές.
Οι βουλευτές μας γιατροί κ. Περλεπέ, κ. Συμεών Κεδίκογλου, κ. Μαρκόπουλος και κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Κεδίκογλου και Μαρίνος ας ασχοληθούν λίγο με το θέμα. Είναι γνωστή η ευαισθησία όλων σε τέτοια ζητήματα.
Πέρα απ' αυτό η τοπική μας κοινωνία, οι σύλλογοι και οι φορείς ας ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της προστασίας αυτών των πολύτιμων δωρεών όπου υπάρχουν.
Να ένα μεγάλο κεφάλαιο -κλειστό μέχρι τώρα- που πρέπει άμεσα να ανοίξει. Μια δημόσια συζήτηση για την μεγάλη περιουσία της Καρύστου (Δήμου και ιδρυμάτων της) σε ακίνητη και κινητή περιουσία εκ δωρεών και κληροδοτημάτων, εντός της πόλεως Καρύστου και στην Αθήνα. Η προστασία και η αξιοποίηση αυτής της σημαντικής περιουσίας είναι αναγκαία.
Η ώρα είναι κατάλληλη !!!


Σοφία Μούτσου
τ. Δήμαρχος Στυρέων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου