Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τέλος!

Το ειδικό τέλος μετά από 120 μέρες που θα μένει απλήρωτο θα μεταφέρεται στις εφορίες. Αυτό είπε ...
νωρίτερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ Κ.Στεριώτης. Το ρεύμα θα κόβεται μόνο οταν το ποσό του λογαριασμού του ρεύματος και των Δημοτικών τελών που είναι απλήρωτο ξεπερνάει το ποσό του ειδ.τέλους (χαρατσιού) του 2011 (Α+Β δόση).
Βεβαια το χαρατσι δεν χαρίζεται αφου μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Όμως και ο εκβιασμός "αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρευμα" δεν τους πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα κομμάτι του λαού που πιστεύει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο. Όσο κι αν προσπαθήσουν να θάψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά ότι όταν ο λαός συσπειρώνεται, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ο,τι κι αν λένε, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!
Να θυμίσω ότι οι επιτροπές καταναλωτών που είχαν δημιουργηθει, η ΓΕΝΟΠ και ορισμένοι Δήμαρχοι έκαναν πραγματικά,  σπουδαία δουλειά. Εβγαλαν, τύπωσαν και μοίρασαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν τις αιτήσεις-δηλώσεις άρνησης πληρωμής, οργάνωσαν συγκεντρώσεις, συζήτησαν με όσους μπορούσαν και εξήγησαν τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει.
Κινητοποίησαν κόσμο στις γειτονιές με συγκεντρώσεις παραστάσεις στους Δημους και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ. Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν οτι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ντροπή )

    Κωμικοτραγικό περιστατικό στην ΔΕΗ Χαλκίδας σήμερα..... Κηρία 55-60 την έκαναν μπαλάκι να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας..... η κυρία έχει αγοράσει ένα σπιτάκι αυθαίρετο ...το οποίο έχει πάρει ρεύμα με νόμο περί αυθαιρέτων 6 -7 χρόνια πριν... Θέλοντας να γυρίσει το ρεύμα στο όνομα της ... της λέγαν δεν μπορεί γιατί εινα αγροτεμάχιο......!!!! μα πλερώνω λογαριασμό.... και χαράτσι είναι αυθαίρετο το σπίτι.

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.... Δεν της έδωσαν καμιά σημασία...της πέταξαν είναι αγροτεμάχιο.... και ξεμπέρδεψαν.....

    μήπως το έχουν δει..... παπαδήμιοι οι κύριοι και κυρίες με τα προνόμια...... την δευτέρα με κάμερα θα την συνοδεύσω !!!!σας επιφυλάσσω εκπλήξεις...

    (σημείωσης : είναι κύρια κατοικία, η γυναίκα άνεργη , χωρίς σύνταξη.... μένει μόνη της ....και είναι άρρωστη ! )

    ΝΤΡΟΠΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή