Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Θέμης Τζήμας: Οι τσάμπα μάγκες του μνημονίου

Οι Παπανδρέου και Σαμαράς, υπό την υψηλή εποπτεία Παπαδήμου μίλησαν σήμερα για τσάμπα- μάγκες, ψευτοεπαναστάτες και ανεύθυνους αναφερόμενοι σε όσους σκέφτονται να καταψηφίσουν το νέο καταστροφικό μνημόνιο. Από κοντά και ο υπουργός Οικονομικών, που μας απείλησε ότι “η πλάκα τελείωσε”. 

Προφανώς αναφερόταν στον πάτο του βαρελιού που μας είχε τάξει από το καλοκαίρι του 2011. Κατόπιν των ανωτέρω ο Σαμαράς απευθείας και ο Παπανδρέου- κατόπιν σκηνοθετημένων διαλόγων με Λοβέρδο και άλλους- ανακοίνωσαν ότι τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κομματική πειθαρχία, ως υποστηρικτής άλλωστε του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, που ειρήσθω εν παρόδω οι παραπάνω κύριοι θεωρούσαν πολύ αυταρχικό για τα γούστα τους. Ωστόσο όποιος είναι μάγκας και όχι τσάμπα- μάγκας τολμά να χτίζει την πειθαρχία πάνω στη δημοκρατική διαδικασία και όχι σε απειλές που απευθύνονται στα κατώτερα ένστικτα των βουλευτών.
Και εξηγούμαι: αν οι κύριοι αυτοί ήθελαν να επιβάλλουν ή να υποστηρίξουν την κομματική πειθαρχία θα έπρεπε να είχαν συγκαλέσει τα ανώτερα μεταξύ δύο συνεδρίων κομματικά όργανα- Εθνικό Συμβούλιο για το ΠΑΣΟΚ και Κεντρική Επιτροπή από όσο γνωρίζω για τη ΝΔ- να ακουστούν εκεί όλες οι απόψεις και να διεξαχθεί στο τέλος ψηφοφορία. Βάσει του αποτελέσματος αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας θα διαμορφωνόταν η θέση του κάθε κόμματος και κατά συνέπεια όποιος διαφωνούσε δίκαια θα υφίστατο και τις συνέπειες.
Αντίθετα προς τη δημοκρατική διαδικασία, επέλεξαν μια άλλη διαδικασία: κατόπιν υποδείξεων των πατρώνων τους, προς όφελος του παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας και προφανώς στο πλαίσιο διαμόρφωσης αρχηγικού στυλ εξήγγειλαν κομματική πειθαρχία. Εξήγγειλαν στην πραγματικότητα την πειθαρχία χωρίς να προηγείται το κόμμα. Άρα δεν πρόκειται για κομματική πειθαρχία. Πρόκειται για αρχηγική, αυταρχική προσπάθεια επιβολής πειθαρχίας. Πρόκεται για τσάμπα μαγκιά, από ανθρώπους που φοβούνται τη δημοκρατική διαδικασία και τρέμουν ακόμα και τα ίδια τα κόμματα των οποίων είναι πρόεδροι. Αυτό δε δείχνει ισχύ. Δείχνει αδυναμία, φόβο, ανίσχυρους ηγετίσκους- νυν και επίδοξους- στην υπηρεσία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Μάλιστα δίπλα στο μαστίγιο έκλεισαν το μάτι και στο καρότο: βουλευτές που θα αποδειχτούν “καλά” παιδιά θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια και ειδικά στην περίπτωση της ΝΔ μεγαλύτερη ελπίδα για συμμετοχή στη νομή της εξουσίας. Το αυτό βέβαια ισχύει και για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σε μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση συνεργασίας τύπου Παπαδήμου. Αφού δηλαδή είπαν τα γνωστά περί σωτηρίας της χώρας που ελάχιστοι πια πιστεύουν πήγαν και στο ψητό: “ψηφίστε για να μείνετε βουλευτές και να κρατήσετε τα προνόμιά σας”.
Εξ ορισμού δηλαδή οι βουλευτές που επιδιώκουν να έχουν μαζί τους είναι εκείνοι που οριοθετούν ως υπέρτατο σκοπό την αναπαραγωγή τους σε θώκους εξουσίας, ασχέτως της άποψής τους περί του τι ωφελεί τη χώρα. Όταν αυτοί θες να είναι οι συνομιλητές σου, αυτός είσαι και εσύ.
Επιπλέον, είναι ανίσχυροι, δηλαδή τσάμπα μάγκες κατά τη δική τους ορολογία, διότι βασίζονται στην ψευδολογία και στον εκβιασμό. Λένε ψέμματα όταν επικαλούνται ότι η χώρα θα καταστραφεί, ότι το έθνος θα τελειώσει, ότι το ΕΣΥ θα κλείσει, ότι μισθοί και συντάξεις δε θα καταβάλλονται, ότι θα βγούμε από το ευρώ εάν δεν καταψηφιστεί το νέο μνημόνιο. Όπως λέγανε ψέμματα όταν υποστήριζαν ότι με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο η χώρα θα έβγαινε από την κρίση ή ότι δίνουν μάχη κατά των παρασιτικών δυνάμεων της χώρας.
Είναι επίσης τσάμπα μάγκες διότι εδώ και δυο χρόνια δέχονται πειθήνια εντολές από το εξωτερικό, από τραπεζίτες, από καναλάρχες και εκβιάζουν τον ελληνικό λαό. Δε διαπραγματεύτηκαν ούτε μία φορά προς τα έξω. Έξω γλύφουν, μέσα- προς το λαό- φτύνουν.
Αλλά τζάμπα μάγκες θα αποδειχθούν και εκείνοι που μπροστά στις απειλές θα κάνουν πίσω ενόψει ενός τέτοιου μείζονος σημασίας ζητήματος.
Εν κατακλείδι, για άλλη μια φορά το πολιτικό κατεστημένο της χώρας έδειξε την ποιότητά του. Τώρα η ευθύνη είναι του λαού. Αυτός θα αποφασίσει αν θα το ρίξει ή θα εξακολουθήσει να το “καμαρώνει” σε διάφορες κακοπαιγμένες παραστάσεις δήθεν σωτηρίας της χώρας, κάθε βράδυ την ίδια ώρα από τα γνωστά κανάλια.
O ΘΈΜΗΣ ΤΖΗΜΑΣ EINAI MEΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου