Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ένωση εργαζομένων τσιμέντων Χαλκίδας


   ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πριν από μερικές μέρες, η διοίκηση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ μας κοινοποίησε επιστολή με την οποία μας καλεί σε διαπραγματεύσεις για την σύναψη νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ για το 2012, γνωστοποιώντας παράλληλα και τα αιτήματά της.

Εκμεταλλευόμενη την ενδοτικότητα της συγκυβέρνησης στις αξιώσεις της Τρόϊκα και του ΣΕΒ και προφανώς συνεπαρμένη από την αναμενόμενη κερδοφορία των βιομήχανων σε βάρος των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων, με τις περικοπές, τις απολύσεις, τα ελαστικά ωράρια, την κατάργηση των ΣΣΕ και γενικά την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ζητά τώρα το δικό της μερτικό.
  • Ζητά μειώσεις βασικών μισθών και επιδομάτων κατά 20%.
  • Ζητά αναστολή για το 2012 των ωριμάνσεων (3ετίες-20ετία-30ετία).
  • Ζητά κατάργηση όρων συλλογικών συμβάσεων.
  • Ζητά μη καταβολή για το 2012 κουπονιών Χριστουγέννων-Πάσχα, πριμ συμμετοχής, οικονομικής ενίσχυσης πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λ.π.

Κι όλα αυτά, επιλεκτικά και μόνο, από τους εργαζόμενους του εργοστασίου της στη Χαλκίδα…! γιατί, εκτός των άλλων που ισχυρίζεται, η νέα σύμβαση πρέπει να ανταποκρίνεται στις συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας, τις οποίες η ίδια δημιούργησε αφού:
  • Τα τελευταία χρόνια ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να “σπρώξει” εκατοντάδες εργαζόμενους σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, απαξιώνοντας έτσι την παραγωγή και τη συντήρηση του εργοστασίου.
  • Τον περασμένο Οκτώβριο μας εξαπάτησε, επικαλούμενη λόγους εκπαίδευσης και οικονομίας στη μεταφορά προσωπικού, στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κ.λ.π, προκειμένου να αποδεχτούμε αλλαγή στο πρόγραμμα εργασίας (Δευτέρα-Παρασκευή 07:00 έως 15:00 μέχρι το τέλος του 2011), ενώ είχε σχεδιάσει, όπως αποδεικνύεται σήμερα, το σταμάτημα της 24ωρης λειτουργίας του εργοστασίου.
  • «Έδιωξε» πελάτες όταν τους υποχρέωσε να φορτώνουν τσιμέντο ΜΟΝΟ από Δευτέρα-Παρασκευή και μάλιστα από 07:00΄ έως 13:00΄.
  • Σταμάτησε ακόμη και την παραγωγή τσιμέντου από το εργοστάσιο της Χαλκίδας και μεταφέρει έτοιμο τσιμέντο από τα άλλα εργοστάσιά της προκειμένου να γίνει επεξεργασία στο εργοστάσιο της Χαλκίδας το οποίο διαθέτει πρωτοποριακές εγκαταστάσεις βελτιστοποίησης του προϊόντος.

Και φυσικά για ανάπτυξη και προοπτική λειτουργίας του εργοστασίου ούτε κουβέντα.

Με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις απαξίωσε το εργοστάσιο της Χαλκίδας και τώρα έρχεται να το χαρακτηρίσει αντιπαραγωγικό και μη ανταγωνιστικό και γι αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι του να «πληρώσουν»…

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και εν όψει των  αναμενόμενων υποχωρήσεων της συγκυβέρνησης στις επιταγές της Τρόϊκα και του ΣΕΒ, για πετσόκομμα μισθών και συμβάσεων, το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί
Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο με θέμα:
«Ενημέρωση και λήψη απόφασης για την απάντησή μας στα αιτήματα της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ»

Όπως έχετε αντιληφθεί το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και η κατάσταση για όλα τα εργασιακά θέματα ακόμα πιο σοβαρή.
Για το λόγο αυτό δεν πρέπει κανένας να απουσιάζει από τη Συνέλευσή μας.



Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     Κούκουρας Ηλίας                                                               Τραγουλιάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου