Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο κυβερνητισμός που διακρίνει τον Δ. Ρέππα τον έκανε να τρέξει να πιάσει στασίδι στο «άρμα» Βενιζέλου

Ένας – ένας οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Τελευταία εξέλιξη η συμφωνία που φαίνεται να έχει επέλθει ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως πρώτο το newsbomb είχε αποκαλύψει, ο Αρκάς πολιτικός αποτελούσε το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στους Παπανδρέου και Βενιζέλο. Ο κ. Ρέππας είχε αποδεχθεί το προβάδισμα Βενιζέλου, τον οποίο θεωρούσε ως φυσική λύση διαδοχής, ενώ θέλησε να γίνει εκτός από διαμεσολαβητής και ρυθμιστικός παράγοντας με την πρότασή του για δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Ιούνιο.
Η απόρριψη της πρότασης από τον κ. Βενιζέλο δημιούργησε ένα κλίμα ψυχρότητας στις σχέσεις των δύο ανδρών. Η καταλυτική όμως εξέλιξη της συνεργασίας Βενιζέλου – Λοβέρδου ανάγκασε τον Υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να αναδιπλωθεί, αφού κινδύνευε να ξεπεραστεί από τη φορά των πραγμάτων.
Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο κ. Ρέππας ήταν αδύνατο να συμπαραταχθεί με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πόσο μάλλον να τον αποδεχθεί ως επικεφαλής.
Ο Δ. Ρέππας είδε στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Σκανδαλίδης να βρίσκονται σε καλύτερη θέση αφετηρίας στη μάχη που θα δοθεί για τη διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας.
Αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις.
Όπως όλα δείχνουν, η στήριξη του Δ. Ρέππα στην υποψηφιότητα του Βενιζέλου πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το ζητούμενο όμως είναι τι προσδοκά, ως αντάλλαγμα, ο κ. Ρέππας.
Ο Α. Λοβέρδος έχει ήδη κατοχυρώσει το ρόλο του Νο 2, ενώ ισχυρός θα είναι και ο ρόλος του Κ. Σκανδαλίδη που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέγγιση Βενιζέλου – Λοβέρδου και φέρεται να έχει αναλάβει ρόλο «Στρατηγού» στο Βενιζελικό στρατόπεδο.
Ο Δ. Ρέππας παραμένει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά η πρόθεση του κ. Βενιζέλου να χρησιμοποιήσει στελέχη της νέας γενιάς, τον αναγκάζει να εντείνει τις προσπάθειές του.
Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διεκδικεί την επανεκλογή του στην πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ίδιο.
Γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αρκαδίας θα εκλέξει ένα μόνο βουλευτή και στις προηγούμενες εκλογές κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για ελάχιστες ψήφους.
Με δεδομένο ότι ο νεαρός βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανήκει στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Δημήτρης Ρέππας γνωρίζει ότι η υποψηφιότητά του στο νομό Αρκαδίας είναι μία εξαιρετικά ριψοκίνδυνη επιλογή.
Αν ο κ. Βενιζέλος δεν τον τοποθετήσει σε εκλογική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, η επόμενη εναλλακτική για τον κ. Ρέππα είναι η Β΄ Αθήνας.
Πηγή: newsbomb.gr

1 σχόλιο: