Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τι άλλα έχει πει ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν για την Ελλάδα...

Το τι ακριβώς έχει πει ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Ντομινίκ Στρος Καν σχετικά με το χρόνο προσφυγής της Ελλάδας στο Ταμείο για βοήθεια, ήταν γνωστό στο Μέγαρο Μαξίμου εδώ και καιρό. 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται να είχε ενημερωθεί από μήνες για το ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού, στο πλαίσιο του οποίου ο κ. Στρος Καν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Όμως, από γαλλικής πλευράς υπήρχε η δέσμευση ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα παρέμεναν off ths record, γιατί, απλά, κατ αυτόν τον τρόπο είχαν γίνει.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που βρίσκονται εν γνώσει κυβερνητικών παραγόντων, φέρεται ειπών κι άλλα, πολλά, σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και τον τρόπο αντίδρασης της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας στις νουθεσίες του Ταμείου. Το θέμα είναι αν θα βγουν κι αυτά στον αέρα ή αυτή τη φορά θα τηρηθεί το off the record. Λέγεται μάλιστα ότι όσα δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα, αν αποκαλυφθούν.
Οι πληροφορίες,  αναφέρουν ότι η Αθήνα, όλες τις προηγούμενες μέρες δεν ήρθε επισήμως σε επαφή με την έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Το μόνο που προσπάθησε να μάθει ήταν τι άλλο περιέχει το περίφημο ντοκιμαντέρ, που περιγράφει την καθημερινότητα του κ.Στρος Καν. Κι έτσι έμαθε για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο κ.Στρος Καν ενώ μιλά στο τηλέφωνο και συνεννοείται με συνεργάτες του, για θέματα που άπτονται του ελληνικού ζητήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου