Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς της χώρας διαβάστε σε ποιός νομούς

Πλαφον τιμών στο πετρέλαιο κίνησης με στόχο τη συγκράτηση των τιμών το καλοκαίρι υπέβαλε η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πριν από λίγη ώρα. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης πετρελαιοειδών στους νομούς:
Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Γρεβενών, Έβρου, Ευρυτανίας, Κερκύρας, Καφαλλονιάς, Κυκλάδων, Λέσβου, Φωκίδος, Σάμου και Χίου. Πρόκειται για τις περιοχές εκείνες της χώρας, όπου η τιμή της αμόλυβδης έχει κυμανθεί σε πάνω από 1,7 ευρώ/ λίτρο και όπου παρουσιάστηκαν φαινόμενα τιμών ακόμα και κοντά στο 1,9 ευρώ/ λίτρο.
Όπως τόνισαν ο υπουργός και υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Ντίνος Ρόβλιας το μέτρο πάρθηκε με στόχο την τιθάσευση ανατιμητικών φαινομένων στη βενζίνη σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας κυρίως κατά τους θερινούς επόμενους μήνες.
Ειδικότερα ο κύριος Χρυσοχοίδης υπογράμμισε πως η παρέμβαση αυτή είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους επί σειρά ετών κερδοσκοπούν, ενώ ο κύριος Ρόβλιας υποστήριξε πως σε περίπτωση μη νέας συμμόρφωσης από τη μεριά των πρατηριούχων το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί επ αόριστον.
Τέλος, υπουργός και υφυπουργός υπογράμμισαν πως πολύ σύντομα θα υπάρξει σχετική απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού η οποία ασχολείται με τη σύσταση καρτελ που οδηγεί σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας σε συνεννοήσεις ως προς τη διακύμανση των τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου