Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τριήμερο χλιδής για 700 στελέχη του ΟΤΕ στο Costa Navarino

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στα ενδότερα του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τις περικοπές και τις εθελούσιες εξόδους και τη διοίκηση της εταιρίας να επιδίδεται σε πλουσιοπάροχα γεύματα και συναθροίσεις χλιδής στο Costa Navarino.

Μόλις... 1,5 εκατομμύριο ευρώ στοίχισε το τριήμερο "πάρτι" του ΟΤΕ στο Costa Navarino στην Πύλο για 700 στελέχη της εταιρίας. Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ, Βασίλης Λάμπρου, με ανακοίνωσή του προς τη διοίκηση του ΟΤΕ, «την στιγμή που καλείτε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να πληρώσουν..με απαράδεκτες περικοπές την υστέρηση εσόδων του οργανισμού, την στιγμή που ακόμα δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με αποκλειστικά δική σας ευθύνη επικαλούμενοι οικονομικής φύσης προβλήματα, εσείς τρώτε και πίνετε με τα λεφτά μας».

Στην ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ αναφέρεται:
«Την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει, την ώρα που τα έσοδα του ΟΤΕ από κινητή και σταθερή τηλεφωνία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση κατά κοινή ομολογία των διοικούντων τον όμιλο ΟΤΕ , η διοίκηση του ομίλου της D.T διοργανώνει μαζί με την διοίκηση του ΟΤΕ τριήμερο «Ραμαζάνι» 5-6 και 7 Μάιου στο υπερπολυτελές Costa Navarino στην Πύλο για ούτε λίγο ούτε πολύ 700 στελέχη…!!! Το δε κόστος της εν’ λόγω «συνάθροισης» ανέρχεται περίπου στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ …!!!

Το προκλητικότατο αυτό γεγονός συμβαίνει μάλιστα την ώρα που οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ καλούνται με απαράδεκτες διευθυντικές αυθαιρεσίες εντελώς ατεκμηρίωτα να «σφίξουν το ζωνάρι» για να σωθεί υποτίθεται ο ΟΤΕ. Κόβοντας ακόμα και τα έξοδα κίνησης στους συναδέλφους που έχουν θέση στάθμευσης στο μέγαρο.
Κύριοι της D.T και της διοίκησης του ΟΤΕ αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και την κρίσιμη χρονική περίοδο για τους εργαζόμενους αλλά και για την επιχείρηση. Σε μια χρονική στιγμή που η ΕΕΤΤ βάζει φρένο στις πωλήσεις του ADSL από τον ΟΤΕ, οι πάροχοι προσπαθούν να κόψουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από τον ΟΤΕ, εξαφανίζονται πρίμ πωλήσεων από τα καταστήματα τα οποία παρεπιπτόντως στερούνται υλικών και νέων πακέτων υπηρεσιών. Πολλά από αυτά(ΤΕΚ) μάλιστα όπως και όλα τα σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα η διοίκηση ετοιμάζεται να τα κλείσει αγνοώντας το μέλλον των εκεί εργαζομένων.

Κύριε πρόεδρε του ΟΤΕ και κύριοι της διοίκησης την στιγμή που καλείτε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να πληρώσουν με απαράδεκτες περικοπές την υστέρηση εσόδων του οργανισμού, την στιγμή που ακόμα δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με αποκλειστικά δική σας ευθύνη επικαλούμενοι οικονομικής φύσης προβλήματα(εκτελείτε άραγε εντολές της κυβέρνησης ή έχετε απλά υποσχέσεις της…).Την ίδια στιγμή στερείτε από τον μπροστάρη τεχνικό του ΟΤΕ αυτά που δικαιούται οικονομικά αλλά και θεσμικά, όταν σήμερα ο ΟΤΕ ψάχνει ακόμα την αναδιοργάνωση του εσείς αποφασίζετε προκλητικά να σπαταλήσετε χρήματα που προέρχονται από τον κόπο των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Την ίδια στιγμή απέναντι μας μάλιστα έχουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που ξεπουλάει οριστικά τον ΟΤΕ στην DEUTSCHE TELEKOM αντί «πινακίου φακής». Ο Γερμανικός κολοσσός της D.T προφανώς αποφασίζει «ελαφρά τη καρδία» σπαταλώντας αλόγιστα χρήματα του οργανισμού σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, από την άλλη μεριά τα διορισμένα από την κυβέρνηση μέλη του Δ.Σ που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το Ελληνικό Δημόσιο δεν φαίνεται να αντιδρούν στην υποτιθέμενη πρωτοβουλία των Γερμανών της DT και αυτό είναι το ιδιαίτερα εξοργιστικό για εμάς τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ.

Το επιχείρημα του ότι η D.T ως κύριος μέτοχος πλέον πήρε την απόφαση να διοργανώσει την σχετική «συνάθροιση – φαγοπότι» δεν δίνει κανένα μα κανένα απολύτως άλλοθι στους εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου(άραγε ο εκλεγμένος στην ΓΣΕΕ και διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ Κος ΑΝΕΣΤΗΣ συνεχίζει… ή απλά σιωπά;) αλλά και στον πρόεδρο του ΟΤΕ, ο οποίος αναλογιζόμενος όλες αυτές τις δύσκολες παραμέτρους θα έπρεπε να αρνηθεί την οποιαδήποτε διενέργεια τέτοιου είδους εκδηλώσεων».
Για λόγους κόστους κόβουν τα ετήσια συνέδρια Τεχνικών και Πωλήσεων
Ντροπή και Αίσχος…
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου Νεκτάριος Δρίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου