Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΣΕΞ -Οι άντρες θέλουν περισσότερο , οι γυναίκες καλύτερο!!

Οι περισσότεροι άντρες σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις αισθάνονται ότι δεν κάνουν αρκετά συχνά σεξ, αλλά φαίνεται πως το απολαμβάνουν περισσότερο απ’ ό,τι οι ερωτικές τους σύντροφοι, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή μελέτη.
Ωστόσο, το να έχει κανείς την επιθυμητή ποιότητα και ποσότητα στο σεξ επηρεάζει όχι μόνο  την ικανοποίησή του από την ερωτική του ζωή, αλλά και από την ίδια την σχέση, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας & Κοινοτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλλίας, επιστράτευσαν 6.500 άνδρες και γυναίκες με μόνιμες σχέσεις, για να διερευνήσουν την ικανοποίησή τους από το σεξ και τη σχέση τους.
Όπως διαπίστωσαν, το 54% των ανδρών αλλά και το 42% των γυναικών δεν ήταν ικανοποιημένοι από την συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.
Ενώ όμως σχεδόν όλοι οι ανικανοποίητοι άντρες είπαν πως θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, η μία στις τρεις δυσαρεστημένες γυναίκες δήλωσαν πως θα ήθελαν… λιγότερο – ίσως επειδή κι αυτό που είχαν, δεν τις ικανοποιούσε.
Όπως εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούλιετ Ρίχτερς, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή, πολλές γυναίκες θα ήθελαν να κάνουν κάτι περισσότερο στο σεξ από την παραδοσιακή συνουσία, αλλά επειδή αυτό συχνά δεν συμβαίνει, χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ.
Με άλλα λόγια, «δεν έχουν το σεξ που θα ήθελαν», είπε. «Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι το σεξ είναι η ερωτική πράξη καθ’ εαυτή, αλλά αυτό ευνοεί πρωτίστως τους άντρες».

Η ασυμφωνία στις προσδοκίες από το σεξ μπορεί να εξηγεί έως ένα βαθμό γιατί πολλές εθελόντριες φάνηκε να είναι λιγότερο ικανοποιημένες από τη σχέση τους, παρ’ ότι αναλογικά ήταν πιο ικανοποιημένες (σε σύγκριση με τους άντρες) από τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους, σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Sex and Marital Therapy» όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους.
Το ναδίρ στη μέση ηλικία
Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι άντρες που δεν θέλουν πολύ σεξ έχουν ηλικία 16 έως 24 ετών ή βρίσκονται σε μια μόνιμη σχέση για χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα έτος.
«Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως οι νεαροί άντρες χρειάζονται σχεδόν ένα χρόνο για να νιώσουν δεσμευμένοι όταν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση», είπε η δρ Ρίχτερς. «Είναι πολλοί οι άντρες που αρχίζουν μια σχέση, δίχως να ξέρουν εάν στ’ αλήθεια είναι αυτό που χρειάζονταν».
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως η μέση ηλικία είναι αυτή κατά την οποία μειώνεται στο ναδίρ η ικανοποίηση από τη συχνότητα του σεξ.
«Μάλλον δεν είναι τυχαίο, δεδομένου ότι εκεί γύρω στα 40-45 παλεύουν πολλά ζευγάρια για να ισορροπήσουν ανάμεσα στην δουλειά και στην οικογένεια, με συνέπεια να μην έχουν αρκετό χρόνο για σεξ», πρόσθεσε η καθηγήτρια. «Είναι επίσης πιθανό οι γυναίκες να επιθυμούν περισσότερο το σεξ κατά την έναρξη της σχέσης ή να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια για να το αρνούνται, όταν η σχέση τους έχει καθιερωθεί και έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν παιδιά με τον σύντροφό τους». ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου