Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

«Όχι» στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ λέει η ΓΕΝΟΠ και απαντά με αγωγές και απεργίες

Με αγωγές κατά του Δημοσίου και απεργιακές κινητοποιήσεις επιχειρεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να μπλοκάρει την διάθεση ποσοστού 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο το 2012, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Την πλήρη αντίθεσή του στην περαιτέρω μετοχοποίηση εξέφρασε και επίσημα σε συνέντευξη Tύπου, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος προαναγγέλοντας συνεχείς κινητοποιήσεις του Σωματείου.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως ετοιμάζονται ομαδικές αγωγές κατά του Δημοσίου για τα ενσωματωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη περιουσία της ΔΕΗ, τα οποία οι ίδιοι υπολογίζουν σε 12 δισ. ευρώ.
Για το θέμα αυτό μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Mega ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης και χαρακτήρισε τον αριθμό αυτό υπερβολικό, λέγοντας ότι εκπονείται αναλυτική αναλογιστική μελέτη και για τα ασφαλιστικά της ΔΕΗ που θα καταδείξει τα πραγματικά μεγέθη.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τον εισαγγελέα να ανοιχθούν οι λογαριασμοί όλων των στελεχών της ΓΕΝΟΠ, της τωρινής διοίκησης αλλά και παλαιότερων, αρχίζοντας πρώτα από τον δικό του.
Η ΓΕΝΟΠ αντιτίθεται στη μετοχοποίηση υποστηρίζοντας ότι αν δοθεί 17% σε ιδιώτες, δεν είναι βέβαιο ότι θα βρει η ΔΕΗ τα απαραίτητα κεφάλαια για επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές, αντίθετα, το ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο από τα μερίσματα, θα είναι πολλαπλάσιο. «Είναι απαράδεκτο να πωληθεί το 17% για εισπρακτικούς λόγους, όταν πριν από 2,5 χρόνια, η μετοχή ήταν στα 38 ευρώ, και σήμερα κινείται στα 11 ευρώ», είπε ο κ. Φωτόπουλος, αν και η μετοχοποίηση θα γίνει το 2012 και όχι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου