Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τέλος ο Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει το Εξωτερικών

Κλείνει ο κύκλος του Παπακωνσταντίνου, έρχεται νέος τσάροςΗ ανακοίνωση του ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ και του χρέους στο 142% του ΑΕΠ από τη Eurostat αποτελούν προάγγελο του τέλους της θητείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zoomnews.gr ο τσάρος θα παραμείνει μέχρι και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας στα μέσα Μαΐου και θα αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό προκειμένου να δοθεί το μήνυμα μιας επανεκκίνησης στην οικονομική πολιτική με κύριο μέλημα την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η απομάκρυνση του Παπακωνσταντίνου από το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα εμφανιστεί ως αποδοκιμασία της πολιτικής του αλλά ως το κλείσιμο ενός “επιτυχημένου” κύκλου, εξ’ ου άλλωστε το πιθανότερο σενάριο τον φέρνει ως τον επόμενο Υπουργό Εξωτερικών στη θέση του Δημήτρη Δρούτσα.
Ο νέος “τσάρος” της Οικονομίας θα έχει ως βασική αποστολή του να αλλάξει την ψυχολογία στην οικονομία.
Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται το ενδεχόμενο αξιοποίησης σε αυτό το ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεδομένης της πρότασης που ο ίδιος έχει καταθέσει τελευταία για την οικονομία με έμφαση στην ανάπτυξη.
Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, θεωρείται ωστόσο πολύ πιθανό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα με τον επόμενο ανασχηματισμό τον οποίο προγραμματίζει για τις αρχές Ιουνίου।   zoomnews:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου