Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Διώξτε το στρες με… δοκιμασμένους τρόπους

Φτιάξτε το δικό σας σκηνικό. Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση, αλλά αποτελεί πραγματικά έναν πολύ καλό τρόπο να ξεφύγετε τη στιγμή που το άγχος πάει να σας καταβάλλει. Καθίστε άνετα, κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιές ανάσες και τοποθετήστε νοερά τον εαυτό σας σε ένα περιβάλλον που σας ξεκουράζει.

Χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις και όταν νιώσετε χαλαρωμένη, μετρήστε ανάποδα από το 20 κι επιστρέψτε στην πραγματικότητα. Θα τη δείτε με άλλο μάτι.Κάντε γυμναστική
Μπορεί να κάνει καλό στη σιλουέτα μας και στην υγεία μας, αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Η σωματική άσκηση είναι εκτόνωση, παίρνει το μυαλό μας από τα προβλήματα που μας αγχώνουν και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, δηλαδή των ορμονών της ευχαρίστησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, οι μορφές άσκησης όπως το kick-boxing, οι πολεμικές τέχνες ή οι ασκήσεις με βάρη, δρουν πολύ αποτελεσματικά στο να μετατρέπουν ένα αρνητικό συναίσθημα, όπως το άγχος, σε κίνητρο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
Χαλαρώστε σταδιακά τους μυς σας
Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας όλους τους μυς του σώματός σας ανακουφίζει την ένταση και μέσα σε λίγα λεπτά θα αισθανθείτε πιο χαλαρά, χωρίς να χρειάζεστε κάποιο εξοπλισμό ή εκπαίδευση. Ξεκινήστε σφίγγοντας το πρόσωπό σας και μετρώντας μέχρι το 10, έπειτα το λαιμό σας, τους ώμους κ.ο.κ. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το κάνετε παντού, όπου κι αν βρίσκεστε.
Ακούστε μουσική
Οι μελωδίες δεν είναι μόνο για να διασκεδάζουμε, ούτε για να τις έχουμε σαν background όταν δουλεύουμε. Στην πραγματικότητα, η μουσική μπορεί να δράσει θεραπευτικά σε καταστάσεις άγχους, αλλά και έντονου θυμού. Η κατάλληλη μουσική μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση, να χαλαρώσει το σώμα μας και να «μαλακώσει» το μυαλό μας. Για να αφήσω το άγχος πίσω, προτιμώ συλλογές lounge με ήχους από θάλασσα ή ορχηστρικές. Κάντε κι εσείς την επιλογή που σας ταιριάζει, με χαλαρωτικές μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου