Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Λοβέρδος... αποχαιρετά το ΠΑΣΟΚ

Με μια... αποχαιρετιστήρια ομιλία και με πολλές αιχμές εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ... ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε ότι είναι πολύ κοντά στο να φύγει, πριν τον... φύγουν, από το κόμμα.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων που έγινε την Τρίτη,
είπε: "Από τη μία πλευρά μπήκαν πολιτικά αφανείς υπουργοί, για να κρυφτεί η συμμετοχή μας, κι από την άλλη με την υποκατάσταση της κυβέρνησης από το διευθυντήριο των τριών αρχηγών, δίναμε στον κόσμο την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε".
Στη συνέχεια χαρακτήρισε ούτε λίγο, ούτε πολύ τον Ευάγγελο Βενιζέλο...κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Επί δύο μήνες εμφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφηνε τον πρόεδρο να μιλά και μετά παρέπεμπε σε αυτόν", σημείωσε με νόημα.
"Δεν υπήρχε τακτική, δεν υπήρχε στρατηγική. Έτσι το ΠΑΣΟΚ αποσυσπειρώθηκε και η ΚΟ οδηγήθηκε σε μία ασύντακτη πορεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: η κατάρτιση του προγράμματος των τριών κομμάτων, ένα μαξιμαλιστικό κείμενο υιοθετήθηκε που εγκαταλείφθηκε αμέσως, καθώς και το κείμενο των επτά σημείων, που αν δεν πραγματώνονταν δεν θα ψηφίζαμε τα μέτρα!
Δεν έγινε τίποτε σεβαστό από αυτά, αλλά εμείς ψηφίσαμε. Διπλή γλώσσα. Έτσι όμως χάσαμε 7 βουλευτές σε μία μέρα. Οι 41 βουλευτές τον Μάιο, έγιναν 33 τον Ιούνιο, για να μειωθούμε σε 26 μετά την κρίσιμη ψηφοφορία! Και ποιός ξέρει ποιός θα είναι ο επόμενος αριθμός μας", τόνισε.
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στήριξε τις πολιτικές δημόσια παρότι διαφωνούσε, αφήνοντας αιχμές για στελέχη που δεν έκαναν το ίδιο. "Δεν είδα και πολλούς να στηρίζουν την παράταξη με τον ίδιο τρόπο! Κι όμως από τις συνεδριάσεις των οργάνων έβγαιναν διαρκώς μηνύματα προς διαφωνούντες", είπε.
"Όποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές που μας ορίζουν, ας τα αφήσει κι ας φύγει", δήλωσε, ζητώντας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Κλείνοντας την ομιλία του είπε: "Δεν θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες γι' αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Ο καθένας μας πρέπει να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου