Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Διασφαλίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Με την απόφαση του Eurogroup διασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν.

«Χθες έκλεισε και τυπικά – έκλεισε οριστικά – μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της.

«Κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το Ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. Κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ. Γιατί έξω από το ευρώ, τα δεινά θα γίνονταν πολύ χειρότερα για όλους και οι απειλές κατά της χώρας πολύ μεγαλύτερες», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

"Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι με τη χθεσινή συμφωνία, το συνολικό χρέος μας μειώνεται επιπλέον κατά 20% του ΑΕΠ", τόνισε ο κ. Σαμαράς, "Με δύο λόγια, επιβραβεύονται οι θυσίες του Ελληνικού λαού κι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη".

Ανοίγει ο δρόμος για την Αναγέννηση της χώρας, τόνισεο κ. Σαμαράς, «Και το επιτύχαμε όλοι μαζί. Όλοι οι Έλληνες με τις θυσίες τους. Και όλοι όσοι πίστεψαν στην πολιτική μας, με τη στήριξη που έδωσαν: Και τα τρία κόμματα που αποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση. Και πολύ μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας", συμπλήρωσε.
«Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Κι αυτό αποδείχθηκε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική τακτική, από εκείνη όσων φωνάζουν πολύ και καταστρέφουν τα πάντα…Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια…», επισήμανε επίσης ο κ. Σαμαράς, ενώ ευχαρίστησε  τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση "για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους".  «Όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους βουλευτές που έδωσαν σκληρές μάχες», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
«Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα…Και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας», κατέληξε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου