Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Παπαρήγα: «Το ΚΚΕ δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν έχουμε διχασμένη προσωπικότητα»

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει για 94 χρόνια μόνο και μόνο γιατί το θέλουν τα στελέχη και τα μέλη του. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες. Πρώτος: Η σταθερή πίστη μας στην επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού,
θεωρία που αναπτύσσεται με την επιστημονική εξήγηση της προόδου της ταξικής πάλης, των εξελίξεων στο καπιταλιστικό σύστημα και της κριτικής αποτίμησης της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ου αιώνα. Παραμείναμε αμετακίνητοι με το δίκιο των εκμεταλλευόμενων, ορκισμένοι εχθροί του καπιταλισμού. Απορρίψαμε τον συμβιβασμό και τον ευρωκομουνισμό. Δεύτερος: Το ΚΚΕ είναι η οργανωμένη συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης, της πρωτοπόρας επαναστατικής τάξης στην εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Η αντοχή του σφυρηλατήθηκε με δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη, το λαό» τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του κόμματος, για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε μεγάλα εθνικής και διεθνούς σημασίας γεγονότα, από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κατοχής, ως την «κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ», ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα ήταν η εμπροσθοφυλακή των πιο ριζοσπαστικών θέσεων, αιτημάτων και αγώνων.

Τόνισε επίσης ότι «οι αρχές, τα ιδανικά και οι θυσίες του ΚΚΕ, «ενέπνευσαν ριζοσπάστες επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες με αποτέλεσμα ένα σημαντικό επιστημονικό και γιγάντιο πολιτιστικό έργο που είναι πολύτιμος θησαυρός για την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τους νέους και τις νέες», ενώ αναφέρθηκε και στην διεθνιστική δράση του ΚΚΕ.

«Ναι, υποστήκαμε εκλογικά και πολιτικά τραύματα. Ναι. Κάποιοι φίλοι και οπαδοί μας πίστεψαν ότι μπορεί να λυθούν τα οξυμμένα προβλήματα του βασανισμένου λάου με συνταγές τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή τύπου ΔΗΜΑΡ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ναι, κάποιοι ξαναθυμήθηκαν την θεωρία του σκαλοπατιού που οδήγησε το 1981 εκατοντάδες χιλιάδες ριζοσπάστες, αντιιμπεριαλιστές, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης να δώσουν μεγάλο αέρα στα πανιά του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του ΚΚΕ.
Δυστυχώς το αστικό πολιτικό σύστημα, οι πολυπλόκαμοι μηχανισμοί του, με την βοήθεια του οπορτουνισμού, πατώντας και σε δικές μας υποκειμενικές αδυναμίες καταφέρνει να σβήσει εργατική, λαϊκή πείρα, εκμεταλλευόμενο την ανυπομονησία και την αυταπάτη ότι υπάρχουν τάχα λύσεις εδώ και τώρα, δίχως σύγκρουση, θυσίες και ρήξη», τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας της η κα Παπαρήγα.

Επίσης, συμπλήρωσε: «Για σκεφθείτε το ΚΚΕ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ στα χαρτιά δεν αμφισβητεί το μονοπωλιακό-καπιταλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, στην πράξη αμφισβητεί μόνο τη γερμανική κυριαρχία στην ευρωζώνη. Τον ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδει στον νεοφιλελευθερισμό τους αντιλαϊκούς στόχους της ΕΕ δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στους σοσιαλδημοκράτες συμμάχους, στις δικές του δυνάμεις που τάχθηκαν υπέρ της ΕΕ και της συμμετοχής της Ελλάδας σ’ αυτήν. Σήμερα με τις φανερές ρωγμές στη συνοχή της ευρωζώνης και γενικότερα της ΕΕ προσαρμόζει την πολιτική του υποταγής του, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο με δική του κυβέρνηση να βελτιώνεται συνεχώς η ζωή του λαού και να κατοχυρώνονται οι κατακτήσεις του μέσα στην ΕΕ».

«Είμαστε περήφανοι και για το γεγονός ότι έχουμε το κουράγιο, να αναγνωρίζουμε λάθη, χωρίς βεβαίως να αφαιρούμαστε αυθαίρετα από τις κάθε φορά αντικειμενικές συνθήκες κρίσης», τόνισε η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας: «Λάθη κάναμε. Ορισμένα από αυτά αδικαιολόγητα. Πρώτοι απ’ όλους τα πληρώσαμε ακριβά. Διδαχτήκαμε και επαγρυπνούμε. Χωρίς να τα δικαιολογούμε, ξεκαθαρίζουμε, δεν ήταν λάθη από επιλογή να προδώσουμε το λαό, δεν ήταν λάθη από δειλία και φόβο μπροστά στις θυσίες. Τα αστικά κόμματα δεν κάνουν λάθη. Κάνουν συνειδητά εγκλήματα».

«Το ΚΚΕ δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν έχουμε διχασμένη προσωπικότητα, ούτε υποφέρουμε από διπλωπία και διπλοπροσωπία. Δεν είμαστε κόμμα αντιΝΔ, αντιΠΑΣΟΚ, αντιΣΥΡΙΖΑ. Το κριτήριο για μας είναι οι δύο δρόμοι ανάπτυξης ο καπιταλιστικός δρόμος και ο σοσιαλιστικός. Κριτήριο για μας είναι η αντίθεση κεφάλαιο-εργασία, μονοπώλια- λαός. Κριτήριο για μας είναι η Ελλάδα ανεξάρτητη, διεθνιστική για τους λαούς και απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύεις και εξαρτήσεις. Σας λέμε καθαρά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζετε να μοιάζετε παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μέθοδες προπαγάνδας», επισήμανε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου