Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Ενδεχόμενο συνένωσης τασσάρων υπηρεσιών με έδρα την Χημική Υπηρεσία Χαλκίδας»

Ποια τα επιχειρήματα που κατέθεσε ο Συμεών Κεδίκογλου υπέρ της παραμονής της Χημικής Υπηρεσίας Χαλκίδας ως έδρα από μία ενδεχόμενη συνένωση τεσσάρων υπηρεσιών.


Με την αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου μεταφέρει στο Υπουργείο Οικονομικών τα σοβαρά επιχειρήματα υπέρ της πρότασης να παραμείνει η Χημική Υπηρεσία της Χαλκίδας σε ένα ενδεχόμενο συνένωσης των υπηρεσιών Θήβας, Λειβαδιάς, Λαμίας και Χαλκίδας.
Μερικά μεταξύ αυτών είναι:

1. Η Χαλκίδα έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από όλες τις άλλες πόλεις με υπερτριπλάσιο πληθυσμό από τη Λειβαδιά, που προβάλλεται ως επιλογή.

2. Στην Χ.Υ. Χαλκίδας εκτελούνται πολλές εξωτερικές εργασίες, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι σε μικρή χλμ απόσταση.

3. Η Χαλκίδα έχει την μικρότερη απόσταση από το τελωνείο Οινόης, που αποστέλλει τον μεγαλύτερο όγκο δειγμάτων, ενώ βρίσκεται επίσης στην μικρότερη απόσταση από βιομηχανικές περιοχές (Αυλίδας, Ριτσώνας, Οινοφύτων), όπου είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι της υπηρεσίας.

Αντιθέτως, η επιλογή της Λειβαδιάς συνεπάγεται τουλάχιστον 35 χλμ από κάθε βιομηχανική δραστηριότητα, συνεπιφέροντας και μεγαλύτερα κόστη για τις μετακινήσεις υπαλλήλων και ζητήματα σχετικά με την έλλειψη προσωπικού.

4. Στη Χ.Υ. Χαλκίδας υπηρετούν περισσότεροι χημικοί από τις άλλες υπηρεσίες, ενώ όλες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, άρα καμία από αυτές δεν έχει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ο βουλευτής, όπως για κάθε λογικό αίτημα, προωθεί την ως άνω πρόταση, η οποία προβάλλει ως η ιδανικότερη επιλογή τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την μέγιστη εξοικονόμηση ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων και αναμένει την τοποθέτηση του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου