Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΟΕ ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της Συλλογικής Δράσης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον των Προεδρείων της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών,
ζητά να καταδικαστούν γιατί με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, να κληθεί ενώπιον τους η καθηγήτρια Ιστορίας του 3ου Γυμνασίου Σερρών από τον Δ/ντή της για να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.
Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 6/02/2012, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην  Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου