Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θ. Χειμάρας εύσημα μόνο στον Σ. Καπελέρη

Κλείσαμε ένα χρόνο θητείας στην Αιρετή Περιφέρεια . Σήμερα έχουμε τον  απολογισμό του έργου της Διοίκησης και του Περιφερειάρχη  .
Νομίζω ότι κανένας μας, δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, παρά τις όποιες προσπάθειες της Διοίκησης, των υπηρεσιακών στελεχών και των εργαζομένων.
Έγιναν κάποιες ενέργειες θετικές από Αντιπεριφερειάρχες και Υπηρεσιακά στελέχη – όπως αυτή για την προβολή των αγροτικών προϊόντων, αλλά ήταν ελάχιστες και δεν έφεραν τα επιδιωκόμενα  αποτελέσματα.
Θεωρώ ότι ο πρώτος υπεύθυνος της αποτυχίας , ήταν η αδιαφορία και η κάκιστη Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, που επηρέασαν όλη τη χώρα. 
Ο δεύτερος ήταν, ο κακός προγραμματισμός , ο ανύπαρκτος συντονισμός, η απουσία στόχων και ο μηδενικός αγώνας, - ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ της Περιφέρειάς μας η οποία άφησε την ουσία και ασχολήθηκε μόνο με την προσωπική της προβολή!! Έκανε συνεχώς μνημόσυνα με ξένα κόλυβα .
Αυτή είναι η αλήθεια, που κανείς , δεν μπορεί να αμφισβητήσει με σοβαρά επιχειρήματα!!!!
Πέστε μου πότε ο Περιφερειάρχης μπήκε μπροστά , για τη λύση κάποιου σοβαρού προβλήματος ; ΠΟΤΕ !!! »

Και συμπλήρωσε :

« Πριν γίνω  συγκεκριμένος θέλω να υπενθυμίσω , ότι η παράταξή μας , άλλα και οι άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, στηρίξαμε με την ψήφο μας, αλλά και με θέσεις προτάσεις, στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα θέματα που έδειχναν να κινούνται σε θετική  κατεύθυνση.

‘Ομως παρά την ομοφωνία, σε πολλά θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η υλοποίηση από την πλευρά της Διοίκησης – αυτών των αποφάσεων – έμεινε στα συρτάρια, χωρίς να μηδενίζω και κάποια ελάχιστα θετικά αποτελέσματα.
Παράλληλα εμείς , ως παράταξη, παρότι αντιπολίτευση, για το καλό του τόπου, καταθέσαμε και αρκετές σοβαρές προτάσεις και ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη, να πρωτοστατήσει στη λύση τους, έχοντας και τη δική μας ολόπλευρη στήριξη.
Η αλήθεια είναι , ότι σχεδόν όλες οι προτάσεις μας, έγιναν δεκτές, από τον κ. Περγαντά, αλλά στη συνέχεια ΟΛΕΣ μπήκαν στο Αρχείο. »

Και συνέχισε :

 «Θα αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να μην σας κουράσω:
1.    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΙ
Ζητήσαμε δια του Περιφερειάρχη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να εδραιώσουμε την παραμονή του Πανεπιστημίου Στερεάς και των ΤΕΙ Λαμίας – Χαλκίδας , Καρπενησίου και Φωκίδας .
Έγινε μετά από 7 μήνες , όταν είχε αλλάξει η Νομοθεσία για τη δημιουργία νέων τμημάτων και είχαμε Υπηρεσιακή Κυβέρνηση , δηλαδή :  κατόπιν εορτής
2    .        ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ
Ζητήσαμε συνάντηση , με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, γιατί ακούγονταν, ότι μπορεί να κλείσει το ΚΕΥΠ Λαμίας και να μεταφερθεί στη ΘΗΒΑ.
Το στρατόπεδο αυτό λειτουργούσε με επιτυχία και έδινε οικονομική ζωή σε μια ολόκληρη περιοχή, 40 ολόκληρα χρόνια !
Το ραντεβού έγινε μετά από μήνες , όταν το στρατόπεδο είχε μεταφερθεί στη ΘΗΒΑ  .
Φυσικά ο κ. Περγαντάς, δεν μετέβη στη συνάντηση, ίσως είχε τους λόγους του.
3.    Αναφέραμε σοβαρές ελλείψεις, τόσο εμείς, όσο και κυρίως ο κ. Χρονάς στα Νοσοκομεία Φθιώτιδας και Εύβοιας και ζητήσαμε πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη . Τις αναμένουμε ακόμα.
4.     Αναφέραμε ότι η έκθεση Λαμίας κινδυνεύει μετά από 40 χρόνια με κλείσιμο δεν έγινε καμία ενέργεια.
5.    5ο Λύκειο Δήμου Λαμίας
Προτείναμε την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη, για το δημοπρατημένο Σχολικό Συγκρότημα Νότιας Λαμίας, που θα εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά, που σήμερα διδάσκονται σε ακατάλληλο και επικίνδυνο ενοικιασμένο κτίριο .
Είχαμε και την οικονομική έγκριση της προηγούμενης Κρατικής Περιφέρειας   Στερεάς . Απέμεινε μόνο η επικύρωση του διαγωνισμού. Πέρασαν 8 μήνες χωρίς καμία απάντηση , μηδενικό ενδιαφέρον .
6.    ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Εδώ και λίγους μήνες σταμάτησαν οι εργασίες στη διαμόρφωση των αιθουσών, για το Πανεπιστήμιο.
Ζητήσαμε την παρέμβαση της Περιφέρειας. Μας είπαν ότι μέσα στις γιορτές που πέρασαν, ότι θα λύνονταν. Δεν έγινε τίποτα !!!
7. Περιφέρεια ΔΕΗ ΣΤΕΡΕΑΣ και ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λειτουργεί περισσότερα από 30 χρόνια στη Λαμία . Λέγεται , ότι θα κλείσει. 
Ζητώ γρήγορη παρέμβαση.

7. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Έρχομαι σε ένα τελευταίο, για να μην σας κουράσω άλλο με αλήθειες που καίνε. !!
Ζητήσαμε από την αρχή της θητείας μας την  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ και ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην αρχή μας είπατε θα γίνει το πρώτο δίμηνο.
Στη συνέχεια τον ΣΕΠΤ. Τελικά ούτε αυτό το απλό, αλλά ουσιώδες θέμα – που εξαρτάται – από ΕΣΑΣ δεν λύθηκε , με αποτέλεσμα να λειτουργούμε κατά βούληση του Περιφερειάρχη π.χ. . ζητήσαμε , πολλές φορές, όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, να συζητήσουμε για την οικονομική πολιτική της χώρας μας, με την οποία ασχολείται όλη η Οικουμένη. Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.
Έτσι γίνεται με όλες τις προτάσεις, που δεν είναι αρεστές στον Περιφερειάρχη, παρά τις όποιες καλές προθέσεις – μερικές φορές – του Προέδρου κ, Τιμπλαλέξη.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Έψαξα καλόπιστα, να βρω μια σοβαρή πρωτοβουλία, για τη λύση ενός σοβαρού προβλήματος, από τον Περιφερειάρχη, το χρόνο που πέρασε και δεν βρήκα.
Εκτός αν τα λύνει σιωπηλά και εμείς δεν γνωρίζουμε !! »

Και συνέχισε τονίζοντας :

« Έρχομαι τώρα στα προεόρτια του απολογισμού, που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τις δηλώσεις και την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη :
Ακούστε δήλωση της Διοίκησης της Περιφέρειας.
« Η Περιφέρεια μας είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ».
Δηλαδή στην ανάπτυξη !!
Και αυτό οφείλεται – όπως γράφτηκε στο Δελτίο Τύπου : « στις συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, με τις οποίες ξεπεράστηκε ακόμη και ο στόχος , που είχε τεθεί για το ΕΣΠΑ» και καταλήγει :  « Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας μας και το 2012, συνεπάγεται, νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση της ποιότητας ζωής και προοπτική, για ένα καλύτερο μέλλον της Περιφέρειας μας και των πολιτών της».
Αυτό τι σημαίνει κύριοι συνάδελφοι ;
Ότι ή ο κ. Περγαντάς ζει στον κόσμο του, όπως ο Γ. Παπανδρέου – που δήλωσε ότι έσωσε την Ελλάδα , ενώ την κατάστρεψε, ή υποτιμά την κρίση όλων μας και φυσικά όλης της Περιφέρειας., που μαστίζεται από την ΑΝΕΡΓΙΑ.
Και κάτι ακόμα :
Μπορεί ποτέ μια Περιφέρεια να καταρρέει , όπως και η υπόλοιπη χώρα, οι επιχειρήσεις, κυρίως οι Μικρομεσαίες να κλείνουν κατά δεκάδες καθημερινά, τα έργα μικρά και μεγάλα να έχουν σταματήσει από διετίας ,να είμαστε δυστυχώς – με επίσημα στοιχεία – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ – στην ΑΝΕΡΓΙΑ , 23,3% η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και ταυτόχρονα πρωταθλητές – όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχης σε απορροφήσεις και μάλιστα μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ ;


Αυτή την « επιτυχία » μόνο ο κ. Περγαντάς την  κατάφερε ή  μάλλον για να μην είμαστε άδικοι, προηγήθηκε του Περιφερειάρχη, ο κ. Γ.  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  !!!

Τέλος κλείνοντας τόνισε :

«Κυρίες και Κύριοιι συνάδελφοι,
 Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο για τα στοιχεία, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μου, τα έχω δώσει την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα, με τη συνεργασία και των εκλεκτών συνεργατών μου.  κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλο και κ. Περικλή Καραΐσκο. 
Τα καταθέτω στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου και σας λέω για μια ακόμη φορά, ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και το  κυριότερο όλων :
•    Η όποια απορρόφηση του ΕΣΠΑ , δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας.
•    Προέρχεται από τα έργα των πρώην Νομαρχιών, Δήμων, Κρατικής Περιφέρειας και μεταφερόμενα από το 3ο Κ.Π.Σ.
•    Κανένα σοβαρό έργο, που να μελετήθηκε, να ωρίμασε , να εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και να παρουσίασε και απορρόφηση δεν υπάρχει. »

                                                                                                         Από το Γραφείο Τύπου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου