Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Καταπέλτης το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το ΤΕΙ Χαλκίδας

Καταπέλτης το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο ΤΕΙ Χαλκίδας, απο το οποίο προκύπτουν ενδείξεις πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική, απο επώνυμη καταγγελία που βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας και κάνει λόγο για ιδιοτελή διαχείριση των οικονομικών του Ιδρύματος και υπερτιμολογήσεις έως και 600%. Οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, ο Συμεών Κεδίκογλου, με βασικό θέμα της, το ΤΕΙ Χαλκίδας. Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση από την Υπουργό για το θέμα, όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί μετά και την αναφορά της Υπουργού στο ΤΕΙ τον προηγούμενο μήνα στη Βουλή.

Πράγματι, υπάρχουν εξελίξεις, καθώς:

1.    Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (που αφορά διοικητικές πράξεις και παραβάσεις) είναι καταπέλτης. Το συμπέρασμά του αναφέρει ότι προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων ως προς τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων και άλλων ενεργειών από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ και πιθανά και από άλλα πρόσωπα. Επιπλέον, εικάζεται βάσιμα ότι η μη προσκόμιση εγγράφων από τον Πρόεδρο οφείλεται μάλλον στην προσπάθεια συσκότισης των πραγματικών περιστατικών. Γι’ αυτό, προτείνεται περαιτέρω διερεύνηση και διενέργεια πειθαρχικής ανάκρισης σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα.
2.    Υπάρχει επώνυμη καταγγελία που έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου σύμφωνα με αυτή δεν γίνεται λόγος για απλές και συνηθισμένες πράξεις κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, αλλά περιγράφονται ως πράξεις σύστασης και δράσης εγκληματικής συμμορίας για την ιδιοτελή διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος με σημαντική βλάβη του δημοσίου συμφέροντος. Χαρακτηριστικά, γίνεται λόγος για υπερτιμολογήσεις έως 600%. Η καταγγελία αυτή με τα στοιχεία της διαβιβάστηκε ήδη από το Υπουργείο στον αρμόδιο εισαγγελέα.
3.    Μετά τα παραπάνω, η νομική υπηρεσία του υπουργείου επεξεργάζεται το ερώτημα για δυνατότητα παύσης του Προέδρου του ΤΕΙ.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε για άλλη μια φορά ότι, όπως ειπώθηκε εκ νέου και στην συνάντηση, το μέλλον του ιδρύματος στην περιοχή σε καμιά περίπτωση δεν συναρτάται από την τύχη της διοίκησης του ΤΕΙ. Αυτό για όποιους ίσως θελήσουν σκόπιμα να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη.
             
Επίσης, έγινε συζήτηση και για το νομοσχέδιο προς ψήφιση του Υπουργείου σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και με την ιδιότητα του βουλευτή ως Γραμματέα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου