Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο Πρεγραντάς «έφαγε» τον Μπουραντά ή ο θάνατος σου η ζωή μου. Tα πως και τα γιατί τώρα;;



Το να καταγράφεις ένα πολιτικό γεγονός που συμβαίνει στην περιοχή σου χωρίς να ερευνάς τα πως και τα γιατί πιστεύουμε ότι δεν προσφέρει ολοκληρωμένη και αναλυτική ενημέρωση. Στο Eviapost προσπαθούμε να έχουμε μια ανάλυση τον γεγονότων, ώστε να μπορείτε να τα δείτε ολοκληρωμένα.
Κάθε σκεπτόμενος πολίτης σίγουρα αναρωτήθηκε, γιατί «πήγε» τώρα σε ρήξη ο Περγαντάς με τον Μπουραντά;  Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι άλλη, από τον νέο πολιτικό χάρτη που δημιουργήθηκε στην χώρα με την κρίση και πως αυτή θα αποτυπωθεί ενόψει και των περιφερειακών   εκλογών. 


Με την κρίση, οι διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έσβησαν και επομένως αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πλήθος των στελεχών που υπάρχουν στην Στερεά Ελλάδα να υπηρετήσει αυτές τις πολιτικές. Τα πρόσωπα που καλούνται να εξετασθούν και κατά πόσο αυτά μπορούν να υπηρετήσουν, αυτά που πρεσβεύει η ηγεσία του νέου ιδεολογικού σκηνικού της χώρας για την Στερεά είναι δύο. Το ένα είναι  ο σημερινός Περιφερειάρχης ο Κλέαρχος Περγαντάς. 

Ο Περιφερειάρχης προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική του διαδρομή μέσα στο κόμμα αυτό τον τοποθετεί διαχρονικά στα φιλελεύθερη πλευρά του κόμματος. Ο ίδιος δεν είχε όσο ασκούσε τα καθήκοντα του καμιά ταξική ανησυχία για τα γενόμενα και όσα ζει η χώρα και η Στερεά. Οι ανακοινώσεις του, που να ενοχλούσα το μνημονικό σύστημα ήταν ανύπαρκτες ή σχεδόν σφαιρικές, ενώ το «χάϊδεμα» τον εργατικό σωματίων υπήρξε άριστη . Έτσι από τα κέντρα τον Αθηνών βαθμολογείτε ως «καλό» παιδί, αν θέλουμε να τον σκληρύνουμε  θα χαρακτηρίζαμε ότι υπήρξε νεοφιλελεύθερο άτομο και στο χώρο της Ν.Δ χωράει.

Το δεύτερο άτομο που «εξετάζεται»  από τα κέντρα τον Αθηνών που κάποιοι τον θέλουν να «παίξει» ρόλο στην Στερεά Ελλάδα για ένα διάστημα, ώστε στο μέλλον να μετακινηθεί στην Αθήνα, είναι ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η οικογένεια του, κρίνει ότι πρέπει να μετακινηθεί από δήμαρχος. Η πρώτη επιλογή είναι ως περιφερειάρχης τώρα και την επόμενη πενταετία σε νέα θέση κεντρική. Η επιλογή όμως για την περιφέρεια έχει πολιτικούς κινδύνους. Θα μπορέσει να πάρει την περιφέρεια το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Είναι πρώτος; Είναι τα ερωτήματα  της οικογένειας. Απάντηση σε αυτά την δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Πρέπει να δοθεί απάντηση, πόσο γνωστός είναι, αν είναι πρώτος και αν υπάρχει πιθανότητα νίκης.

Αυτά ο Περγαντάς τα γνωρίζει και δίνει την δική του απάντηση, μέσα από την κρίση που δημιούργησε θέλει να χαμηλώσει το προφίλ του κ. Μπακογιάννη ανεβάζοντας το δικό του. Θέλει να καταγραφεί, ότι ο Δήμαρχος Καρπενησίου είναι πίσω από αυτόν. Αυτό θα αποτρέψει την οικογένεια Μητσοτάκη και θα ψάξει να βρει νέο σενάριο και νέα θέση για το κ. Μπακογιάννη. Η επιλογή της κρίσης στην Εύβοια δεν είναι τυχαία. Ο Περγαντάς θέλει να φορτώσει το τι βιώνει ο νομός στον Μπουραντά, και να ανέβει αυτός. 

Ανεργία, κλείσιμο εργοστασίων, υπόθεση ΑΓΕΤ, δημιουργία μηχανισμού Περγαντά με πρόσωπα από την Εύβοια, η κούραση που έχει δημιουργηθεί στο λαό της Εύβοιας για τον Θ. Μπουραντά, είναι οι σφαίρες που έκανα το Περγαντά να πυροβολήσει. Με τους πυροβολισμούς  πιστεύει ότι θα ανέβει δημοκοπικά στο νομό έναντι του κ. Μπακογιάννη. Γνωρίζει ότι στους άλλους νομούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, για παράδειγμα στην Φθιώτιδα υπολείπεται δημοκοπικά του Μπακογιάννη, ενώ στην Εύβοια ο Κ. Μπακογιάννης είναι άγνωστος, ενώ αυτός έχει έδαφος να το καλλιεργήσει και έχει γεωργό.

Ποιος είναι ο Γεωργός;

Γεωργός για να περάσει ο Περγαντάς στην Εύβοια και τελικά να είναι ο επομένως περιφερειάρχης, γιατί από αυτό εξαρτάται το δικό του μέλλον είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος. Άλλωστε είναι και ο μόνος που μίλησε με δήλωση του. Μια δήλωση που είχε στόχο τον Μπουραντά.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος γνωρίζει ότι δεν έχει μέλλον ως βουλευτής καθότι όπως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό η ΝΔ θα έχει στο νομό ένα βουλευτή. Αν γίνει περιφερειάρχης ο Κ. Μπακογιάννης, οι Αντιπεριφέρειες θα είναι για την ΝΔ Φθιώτιδα, Ευρυτανία, ενώ για το ΠΑΣΟΚ, η Εύβοια η Βοιωτία και η Φωκίδα. Αντίθετα αν είναι περιφερειάρχης ο Περγαντάς, στην ΝΔ θα «δοθούν» Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Εύβοια και στο ΠΑΣΟΚ η Φωκίδα και η Βοιωτία -ο Βενιζέλος προσωπικά καίγεται μόνο για την Γιώτα Γαζή-. Καταλαβαίνουμε τώρα το ρόλο γεωργού για τον Κώστα Μαρκόπουλου.  

Πιστεύουμε, ότι σας δώσαμε τα πως και τα γιατί της «κρίσης» στη περιφέρεια, μια κρίση που σε κεντρικό κομματικό επίπεδο «περνά» χαμηλά, καθότι το κέντρο το κόμμα ξέρει ότι είναι ενταγμένη σε προσωπικές στρατηγικές, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο διαφωνίας, απλά  πρόκειται για κάτι προσωπικό. Ο Θάνατος σου η Ζωή μου!!  

2 σχόλια:

  1. Χωρίς αμφιβολία πολύ καλή προσέγγιση. Με γνώση και ανάλυση των καταστάσεων και το ρόλο των προσώπων . Αξίζετε συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέντε μέρες μετά και το blog σας επιβεβαιώνεται πόσο καλή ανάλυση έκανε και πόσο μέσα "έπεσε" στην προσέγγιση του για το σωου του Περγαντά.
    Θα σας διαβάζω πάντα!!! και ποιο συχνά δικιές σας αναλύσεις, μπορείτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή