Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προκλητικό «Αίτημα» πολίτικης δίωξης κατά της Δασάρχου Αλιβερίου διότι εμποδίζει την άσκηση του «δικαιώματος» στην παρανόμια και τη πολιτική διαφθορά

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο το ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σχετικά με την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου Αλιβερίου από την Κύμη στο Αλιβέρι. Παρότι η χωροθέτηση της έδρας και των επιμέρους οργανικών μονάδων μίας Δημόσιας Υπηρεσίας είναι πρωτίστως υπόθεση της ίδιας της Υπηρεσίας και της διοικητικής της ιεραρχίας  καθώς οφείλει να υπακούει σε κανόνες  διοικητικής αποτελεσματικότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών- χρηστών της υπηρεσίας αλλά και σε όρους οικονομικότητας και αποδοτικότητας, το να εκφράζει την αντίθεσή της μία Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ή και ένας Δήμος ή άλλος φορέας του τοπικού συμφέροντος είναι  θεμιτό και ευπρόσδεκτο. Συνεπώς όχι απλώς αναμενόμενη αλλά και εύλογη είναι η αντίθεση της  Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. Η ορθότητα ή μη μίας τέτοιας απόφασης θα αξιολογηθεί προφανώς από την αρμόδια διοικητική αρχή στην ευθύνη της οποίας ανήκει η υπηρεσία αυτή.
Από του σημείου αυτού όμως μέχρι την απαίτηση της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να αποπεμφθεί από την θέση της Δασάρχου και από το Δασαρχείο η Δασάρχης κ. Αγγελική Γκοτζαμάνη η απόσταση είναι τεράστια και αποκαλυπτική της «θεσμικής σκέψης» ορισμένων παραγόντων της τοπικής πολιτικής εξουσίας.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια. Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ενώ  θεμιτώς θέλησε να υπερασπίσει το στενό τοπικό συμφέρον το ενέπλεξε με ένα ειδικότερο και επίμονο «αίτημα» συγκεκριμένων κύκλων τοπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που επιδιώκουν πολλούς μήνες τώρα την καρατόμηση της συγκεκριμένης Δασάρχου. Την περίμεναν μάλιστα σχεδόν έναν χρόνο πριν!!! Εμφανίζονται όσοι υιοθέτησαν αυτό το «αίτημα» ως φερέφωνα όλων εκείνων που έχουν πολύ σπουδαιότερους πλην όμως ιδιοτελείς λόγους για την αντικατάσταση μίας Δημοσίου Λειτουργού που έκανε το «έγκλημα» να μην υποκύψει στις παραινέσεις ή στις ένοχες σιωπές που πολιτικά, οικονομικά και παρασιτικά συμφέροντα έχουν μάθει να επιβάλλουν προκειμένου να επιτυγχάνουν την απρόσκοπτη επικυριαρχία τους.
Ενδεικτικά, να γίνουμε σαφέστεροι. Το γεγονός ότι η κ. Δασάρχης δεν έκλεισε τα μάτια στην ασύδοτη, παράνομη και περιβαλλοντικά καταστροφική καταπάτηση δημόσιας δασικής περιουσίας στην περιοχή Κύμης και Κονιστρών, της οποίας οι πρωταγωνιστές διακρίνονται για συγκεκριμένες πολιτικές φιλίες σε κομματικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, την καθιστά άκρως επικίνδυνη και ανεπιθύμητη.
Το γεγονός ότι η κ. Δασάρχης υπερασπίστηκε τον δημόσιο δασικό χαρακτήρα αναδασωτέων εκτάσεων όπως, λόγου χάρη, στις Παραμερίτες, δεν συγχωρείται και διότι αποκαλύπτει την απίστευτη διοικητική και διαχειριστική ανικανότητα ορισμένων.
Ακόμη και η αναφερόμενη στο ψήφισμα-μυθιστόρημα της Δημοτικής Κοινότητας περίπτωση της εκτάσεως των 250 τμ για το μνημείο των αδικοχαμένων αεροπόρων σχολιάζεται ως αυτονόητη αυθαιρεσία της Δασάρχου δεδομένου ότι  «στην περιοχή έχει οικοδομήσει και η κουτσή Μαρία». Δηλαδή επειδή  άλλες υπηρεσίες που σήμερα μάλιστα ανήκουν στον Δήμο έχουν ανεχθεί ή ακόμη και συνδράμει στην παράνομη και αυθαίρετη δόμηση αυτό έχει παράγει «δίκαιο της παρανομίας και της διαφθοράς» στο οποίο κάθε Δημόσιος Λειτουργός οφείλει να υποταχθεί!!!. 
Να γίνει κατανοητό σε όλους. Υπάρχουν ακόμη ελεύθερα και δημιουργικά σκεπτόμενοι πολίτες σε αυτόν τον τόπο που δεν είναι διατεθειμένοι να  νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή ή την σιωπή τους τις δυνάμεις της ασυδοσίας και της διαφθοράς. Η επικυριαρχία των θεσμικών συμπεριφορών της εντιμότητας, του δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου, της διαφάνειας και της πάταξης διαφθοράς, της δημοκρατικής νομιμότητας και της χρηστής και προοδευτικής διακυβέρνησης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο επιτάσσει την ανάδειξη ως  προτύπων των Δημοσίων Λειτουργών που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και μένουν προσηλωμένοι στην πάταξη της διαφθοράς.

Ως εκ τούτου το «αίτημα» για απομάκρυνση μίας υποδειγματικά ευσυνείδητης Δημόσιας Λειτουργού που υπερασπίζεται με θάρρος και  αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον  και δεν υποκύπτει στα κελεύσματα και στις ορέξεις παραγόντων της ποικιλόμορφης τοπικής εξουσίας με πλάτες στο κομματικό, πολιτικό και διοικητικό κατεστημένο, αποτελεί απροκάλυπτη και απαράδεκτη πολιτική δίωξη, προσβάλει προκλητικά κάθε έννοια κράτους δικαίου και θα συναντήσει την σθεναρή αντίσταση όσων επιμένουν να υπερασπίζονται το δημοκρατικό κράτος δικαίου και τις αρχές της χρηστής διοίκησης και διακυβέρνησης.
 
http://dimitris-katsoulis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_30.html#.UksQqzOzT0k.gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου