Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας,επισκέφτηκε το ΕΟΠΥΥ Χαλκίδας

Την Πέμπτη  26-9-2013, αντιπροσωπεία του  ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Εύβοιας Αποστόλου Βαγγέλη και Μακρυπούλια Νίκο, μέλος της Ν.Γ. της Ν.Ε. Εύβοιας και Υπεύθυνος της Επιτροπής Υγείας, επισκέφτηκε το ΕΟΠΥΥ Χαλκίδας.
Οι εργαζόμενοι με επικεφαλής την Πρόεδρο και την Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, ενημέρωσαν με λεπτομέρειες την κατάσταση για τις εξελίξεις του ΕΟΠΥΥ, μετά τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.
Ενημέρωσαν και για την πρόσφατη επίσκεψη των εργαζομένων στον Υπουργό, στην διάρκεια των κινητοποιήσεων τους, ο οποίος του ξεκαθάρισε την «διάλυση» του ΕΟΠΥΥ και την εκχώρηση του σε ιδιώτες. Επίσης τους ξεκαθάρισε την διαδικασία της «κινητικότητας» των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ καθώς και ίδρυση πρωτοβάθμιας φροντίδας χωρίς συγκεκριμένο «ορίζοντα και περιεχόμενο»!
Οι εργαζόμενοι έδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο  την αγωνία τους, τόσο για το εργασιακό τους μέλλον όσο και για την σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση τους.
Δεν παρέλειψαν να τονίσουν τα σοβαρά προβλήματα που θα έχουν οι ασφαλισμένοι με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, και το έγκλημα που διαπράττει η Κυβέρνηση, καταργώντας φυσικά και τον ΕΟΠΥΥ Χαλκίδας ο οποίος διαθέτει προσωπικό που όχι μόνο ανταποκρίνεται στη ζήτηση των ασφαλισμένων, αλλά αξιοποιεί και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στη  συζήτηση όπως ήταν φυσικό, έγινε αναφορά και στην φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την υγεία και αναπτύχθηκε πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση, μεταξύ εργαζομένων και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος οι εργαζόμενοι ζήτησαν την τακτική συνεργασία και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.  Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα και επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα ενημερώνονται τακτικά, για τις συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις του Κόμματος.
    Επιτροπή  Υγείας
            του ΣΥΡΙΖΑ  Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου