Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Το εργατικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί


Για την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση της αντιλαικής πολιτικής μίλησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συστράτευση τον ελληνικό λαό στο πλευρό του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια -όπως είπε- να αποτραπούν τα χειρότερα για το λαϊκό κίνημα, και προέτρεψε τους πολίτες «να μην εμπιστεύονται καμία πολιτική δύναμη που είναι κομμάτι του συστήματος».

Ο Δ. Κουτσούμπας επέρριψε ευθύνες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ λέγοντας πως «υπήρχαν περιπτώσεις που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πετύχουν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις διαφόρων επαγγελματικών κλάδων».
«Για τον λόγο αυτόν απαιτείται γρηγορότερη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες, έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στα συνδικαλιστικά κινήματα για το πώς μπορούν να οργανωθούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά» είπε.
Καταφέρθηκε ακόμη και εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα τονίζοντας «άλλαξε το τροπάρι του και υπόσχεται ανέξοδα πως θα υπάρξει βελτίωση στην κοινωνία και τους πολίτες αν το επιτρέψουν οι συνθήκες». «Ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει ό,τι χειρότερο έχει το παλιό ΠΑΣΟΚ και μιμείται τον Γιώργο Παπανδρέου που έλεγε τα ίδια, όταν ήταν στην ίδια θέση που είναι σήμερα ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Σχετικά με την Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση η οποία «τόσα χρόνια ανέχθηκε το φαινόμενο της ΧΑ και καλλιέργησε πολιτικές απόψεις για το μεταναστευτικό και τον ρατσισμό που είχαν ως αποτέλεσμα την κυριάρχηση ενός φασιστικού και νεοναζιστικού μορφώματος». Αναφερόμενος στη Θεωρία  των δύο άκρων τόνισε ακόμη πως είναι ανεπίτρεπτο να ταυτίζονται οι δίκαιοι και διεκδικητικοί αγώνες των λαϊκών στρωμάτων με τον ναζισμό, τον φασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό».
«Δεν έχουν θέση ναζιστικά και φασιστικά ανθρωποειδή σε χώρους εργασίας, σχολεία, συνδικαλιστικά κινήματα, αγροτιά και άλλους τομείς της κοινωνίας μας» σημείωσε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου