Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Σκηνή από το μέλλον στην Νότια ευρώπη

Μεξικό Γυναίκα γεννάει μόνη της στο προαύλιο του νοσοκομείου!!!
Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τη γυναίκα που γεννάει μόνη και αβοήθητη στο προαύλιο σε  νοσοκομείο του Μεξικου. Η άτυχη γυναίκα  συμφωνα με όσ ειναι γνωστά δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το νοσοκομείο και οι γιατροί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον.
Η φωτογραφία που φαίνεται η γυναίκα και στο γκαζόν, το μωρό, που ακόμη είναι «δεμένο» μαζί της με τον ομφάλιο λώρο κάνει το γύρο του κόσμου

Όταν γέννησε, έσπευσαν να τη βοηθήσουν και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν πως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν, αλλά εκείνη δεν… κατάλαβε ότι της είπαν να περιμένει μέχρι να ετοιμάσουν την αίθουσα τοκετού.
Το Μεξικό χρεοκόπησε πριν 30 χρόνια αλλά δεν κατάφερε να ανακάψει γιατί έμπλεξε με το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης  υπο την καθοδηγηση των ΗΠΑ.
Το 1982 το ΔΝΤ δάνεισε στο Μεξικό 4 δισ. δολάρια, τα οποία έφυγαν άμεσα από τη χώρα για να πληρώσουν τις τράπεζες της Δύσης – πρόκειται για μια τέλεια απεικόνιση αυτού που συμβαίνει σήμερα με τα λεγόμενα πακέτα διάσωσης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης σήμερα. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ επέμενε να επιβάλει στο Μεξικό ριζοσπαστική λιτότητα και νεο-φιλελευθεροποίηση. Υπήρξαν περικοπές σε κάθε τομέα κυβερνητικής δαπάνης τις παιδείας των  Δμοσίων επενδύσεων και της υγείας.
Η οικονομία κατέρρευσε και τελμάτωσε, πολλές βιομηχανίες έκλεισαν και χάθηκαν τουλάχιστον 800.000 θέσεις εργασίας στο σύνολο. Μέχρι το 1989, η μεξικανική οικονομία ήταν  11% μικρότερη από το 1981. Ωστόσο, το χρέος διπλασιάστηκε από το 30% του ΑΕΠ το 1982 στο 60% μέχρι το 1987.
Τελικά η χώρα καταστράφηκε  μέσα σε αυτό που ονομάστηκε λατινοαμερικάνικη καταστροφή.
http://papaioannou-giannis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου