Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση -Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων της «Λ Α Ρ Κ Ο» στα Μεταλλεία Εύβοιας

O κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς οι εφιάλτες της περιόδου 2004-2009 ξαναζωντανεύουν. Η αποσύνθεση , η υποβάθμιση και η απαξίωση έχουν αυτή την περίοδο την τιμητική τους.
Η διοικητική ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα δημιουργούν ένα μείγμα επικίνδυνο για την λειτουργία της εταιρίας .Πριν λίγο καιρό είχαμε καταγγείλει την διοίκηση της εταιρείας για επανίδρυση του κράτους της δεξιάς και την γενικότερη απαξίωση της . Μας δικαιώνουν πανηγυρικά. 

Η μοναδική έννοια της διοίκησης σε αυτή την δύσκολη στιγμή της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ είναι να δημιουργήσει έναν κομματικό στρατό και να εκθέσει ανεπανόρθωτα συνάδελφους συνδικαλιστές, να απαξιώσει και να υποβαθμίσει καταξιωμένα στελέχη, να κάνει προσλήψεις άνευ αντικειμένου (μη παραγωγικούς), την στιγμή που η πρόθεση της κυβέρνησης και της Τρόικας είναι η συρρίκνωση του προσωπικού, με απώτερο σκοπό την εύκολη αποκρατικοποίηση .
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η διοίκηση είναι απούσα από όλα τα κέντρα αποφάσεων και αυτό γίνετε συνειδητά. Αντιθέτως τα συνδικάτα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό έναν αγώνα δρόμου για να αποτρέψουν σενάρια και σχέδια πιθανού κλεισίματος της εταιρείας. Προσπαθούν με στοχευόμενες ενέργειες να πείσουν την κοινή γνώμη και τους κυβερνώντες για πράγματα που θα έπρεπε να κάνουν οι διοικούντες.
 Μετά από τόσες δηλώσεις υπουργών και δημοσιογράφων για δήθεν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, για χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και για υπέρογκα χρέη δεν έχει το κουράγιο η διοίκηση να βγάλει μια ανακοίνωση διάψευσης ή ένα δελτίο τύπου που θα καθησυχάσει την αγορά; (ακόμα και αυτά τα έχουν αναλάβει τα συνδικάτα). Με το μόνο που ασχολείται η διοίκηση είναι η σχεδιασμένη απαξίωση της εταιρείας και των συνδικάτων.
Τελευταία παρατηρούμε και το εξής τραγικό. Στο χώρο του εργοστασίου έχει δημιουργηθεί γραφείο ευρέσεως εργασίας μοιράζοντας ψεύτικές ελπίδες σε άνεργους της περιοχής . Μια καθημερινή πασαρέλα που βλέπουμε μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.
Ένας ναύαρχος ό οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί ως φύλαρχος της φυλής των ζουλού αξιολογεί τους υποψήφιους προσλαμβανόμενους με μοναδικό κριτήριο την συγγενική σχέση με κάποιους από το συμβούλιο της φυλής.
Μέσα σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν σε τούτη την δύσμοιρη εταιρία έχουμε και συμβούλους που δεν έχουν καταλάβει τις δυσκολίες των καιρών. Υπόσχονται επενδύσεις, εξοπλισμούς, προσλήψεις σε μια περίοδο που δεν έχουν να δώσουν σε προμηθευτές ούτε 300ευρώ.
Κύριε σύμβουλε, μήπως σας έκλεισε πονηρά το μάτι πρώην συνεργάτης σας και νυν κάτοχος μεταλλείων στην γειτονική χώρα για να αξιοποιήσετε εκείνα τα κοιτάσματα; Μήπως η απαξίωση των μεταλλείων της Εύβοιας δικαιολογήσει το άνοιγμα σε άλλες αγορές;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε την τύχη τούτη η διοίκηση να εφαρμόζει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Συνδυάζει την ίδια στιγμή ,προσλήψεις - προαγωγές - περικοπές , ένα μείγμα εκρηκτικό το οποίο θα φέρει σε σύγκρουση τους εργαζόμενους .
Έτσι με αυτό τον τρόπο θα έχει καταφέρει ένα σοβαρό κτύπημα στα συνδικάτα με απώτερο σκοπό την διάσπασή τους.
Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν αρνήθηκαν το διάλογο . Είναι οι πρώτοι που δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους στην οποιαδήποτε δυσκολία βρέθηκε η εταιρεία.
Ξεκινήστε λοιπόν από τους αυλικούς σας οι οποίοι ανεβάζουν το κόστος με τους παχουλότατους μισθούς των 5,6,7 χιλιάδων ευρώ και αφήστε ήσυχους τους εργαζόμενους στα καμίνια και τα εργοτάξια των 800 και 1000 ευρώ οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους και με τις δυσκολότερες συνθήκες προσπαθούν να παράγουν.
Θα μπορούσαμε συνάδελφοι να γράφουμε σελίδες ατελείωτες για την απαξίωση που οδηγεί την ΛΑΡΚΟ ο πρόεδρος της.

Κύριε Πρόεδρε με τις ενέργειες που κάνετε δεν κλείνετε την ΛΑΡΚΟ, τελειώνετε την Ελλάδα.
Γιατί η Λάρκο είναι από τους ελαχίστους εναπομείναντες οικονομικούς πνεύμονες της χώρας.

Θα είναι κρίμα λοιπόν, για έναν πρόεδρο μιας μεγάλης εταιρείας όπως είναι η ΛΑΡΚΟ να συνδέσετε το όνομα σας στην μαύρη σελίδα της ιστορίας της .
Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η δόλια χρεωκοπία είναι ποινικό αδίκημα.

Κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ έχετε λάβει γνώση για όλα όσα γίνονται στη ΛΑΡΚΟ;

Ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ ενεργεί κατόπιν εντολών σας;

Θα σταματήσετε επιτέλους αυτόν τον διασυρμό;

Οι εργαζόμενοι είμαστε έτοιμοι να προστατέψουμε με κάθε τίμημα την ΛΑΡΚΟ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Καλούμε όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουμε την παραίτηση αυτής της διοίκησης που οδηγεί την εταιρεία στη καταστροφή με τραγικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της περιφέρειας. Άλλωστε είναι απόφαση συντονιστικού. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
 

         Ο                                                                                  O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                        ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου