Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα πως και τα γιατί ενός δημοσιεύματος ..

Το 'Βήμα" μας καλεί να φοβηθούμε.
Αν δεν φοβηθήκατε αρκετά με την ιστορία "θα βγούμε από το ευρώ αν δεν κάνουμε ότι μας λένε οι σεβαστοί δανειστές μας", ε, δεν μπορεί τώρα θα σας φοβίσουμε για τα καλά.
"Το πραξικόπημα που δεν έγινε" είναι ο κύριος τίτλος στο "Βήμα" της Κυριακής.

Τα περιγραφόμενα στο σχετικό ρεπορτάζ διαψεύδονται από όλους. Ο σκοπός όμως είναι μάλλον διαυγής: "κινδυνεύει η δημοκρατία", γι αυτό καθίστε στ' αυγά σας, μην αντιδράτε, μην κινητοποιήστε, εμπιστευθείτε τους ακρογωνιαίους λίθους του πολιτεύματος Σαμαρά-Βενιζέλο (άντε και Κουβέλη) και μακριά από πιθανές "περιπέτειες".

και ορισμένα ερωτήματα, τον βασικό άνθρωπο που εμπλέκει το ΒΗΜΑ ως "αρχηγό" του πραξικοπήματος, Τον επιλέγεις ως υπηρεσιακός υπουργό; τον ορκίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν υπάρχουν υπηρεσίες που να πουν ΟΧΙ αυτόν γιατί....;;
Άρα γιατί η εφημερίδα επέλεξε αυτό το θέμα; 
 
«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

 Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

Εκτός πραγματικότητας είναι τα σενάρια για πραξικόπημα, το οποίο σχεδιαζόταν, πέρυσι το φθινόπωρο,δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσίευματα..

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας δήλωσε για το ίδιο θέμα τα εξής:

«Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.
 
Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου