Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τι το ήθελε το SMS o Βενιζέλος;

Το πρωί το επιτελείο του Ε. Βενιζέλου δεν πίστευε στα αυτιά του με όσα άκουγε σε φιλικούς και μη ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στο σύνολο τους όλοι οι σταθμοί, από τον Τράγκα μέχρι και το «φιλικό Βήμα 99,5» κατέκρινα  τους χειρισμούς του συνταγματολόγου  Βενιζέλου για την "λίστα Lagarde".

 Το επιτελείο του Ευάγγελου,  σκέφτηκε ότι πρέπει να αντιδράσει και ότι την λύση την έχει με το να βγει το βράδυ στις ειδήσεις ο Βενιζέλος και να ανατρέψει το κλίμα. Το ερώτημα που θα βγεί δεν τέθηκε και έτσι άρχισε να γράφετε το SMS που θα κινητοποιούσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έλεγε:

"ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI O ΠPOEΔPOΣ TOY ΠAΣOK, EYAΓΓEΛOΣ BENIZEΛOΣ, ΣHMEPA 3/10 ΣTIΣ 8.00 MM ΘA ΔΩΣEI ΣYNENTEYΞH ΣTO KENTPIKO ΔEΛTIO EIΔHΣEΩN TOY MEGA" 

Τι το ήθελε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βγει στο MEGA; Γιατί το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάθε ψύχραιμος τηλεθεατής, που είδε απόψε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι ένα: Το κανάλι που τον ανέδειξε, σήμερα τον έθαψε.  

O Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε στο Mega εκτός εαυτού κι εκτός πραγματικότητας, με επιστημονικά λάθη, ατεκμηρίωτος αλλά προπαντός  με ύφος και σηκωμένο δάχτυλο λες και μίλαγε σε "ψαρωμένα πρωτάκια" στα φοιτητικά αμφιθέατρα. 

Αλλά δυστυχώς ήταν ο Πρόεδρος του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που κυβέρνησε τα 2/3 της μεταπολιτευτικής εποχής και άρα μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε με αυτή την ιδιότητα, ως  υστερικό ηγέτη.

Το πρωί ορισμένοι δημοσιογράφοι άφηνα να διαφανή η «καθαρότητα» του να μην χρησιμοποιήθηκε η λίστα για εκλογικούς λόγους ή το κατά πόσο είναι «πειραγμένη». Το βράδυ, ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του μια λίστα την οποία δεν έχει δει και για το περιεχόμενο της οποίας έχει ενημερωθεί από τα...ΜΜΕ …

Διαπίστωσε μάλιστα ότι διεξάγεται μια χυδαία επίθεση εναντίον του κι ενημέρωσε
με κωμική αυτοπεποίθηση τα στελέχη του κόμματος ότι "η Παράταξη θα αντέξει".

Δεν παρέλειψε να απαντήσει "καταπληκτικά" στην ερώτηση για το πως βρέθηκε το στικάκι με τα ονόματα στην κατοχή του τονίζοντας ότι «Το έλαβα (το αρχείο της λίστας) ατύπως από τον κύριο Διώτη και όταν αντιλήφθηκα ότι όλοι έλεγαν πως δεν το έχουν το έστειλα στον πρωθυπουργό. Οι αρχές μου είναι δύο: τηρούμε τη νομιμότητα, στοχεύουμε στην αποτελεσματικότητα» ήταν τα πρώτα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφερόμενος στην συγκεκριμένη λίστα.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε το υλικό από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «προφανώς για να το αξιοποιήσει» και διερωτήθηκε: «Τόσο καιρό που το είχε στα χέρια του δεν το είδε;».
( και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης. Αυτός αμφιβάλει για την καθαρότητα του Παπακωνταντίνου,  "θέλει να πιστέψουμε ότι δεν την είδε" λέει και την ίδια στιγμή καλεί  του τηλεθεατές του Mega  να τον πιστέψουν ότι αυτός δεν την είδε!! Η γελοιότητα του ανδρός!!!)

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παρεξήγηση για όσα έχει πει ο Γιάννης Διώτης στην επιτροπή της Βουλής σχετικά με την επίμαχη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέχεια είπε πως «θα μπορούσα το υλικό να το πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων, θα μπορούσα να το ελέγξω εγώ, πράγμα που θα ήταν παράνομο. Το κράτησε όμως η γραμματέας μου στο αρχείο μου». «Προφανώς και δεν είδα την το περιεχόμενό του», συμπλήρωσε.

«Μιλάω με βάση τα όσα άκουσα, τα όσα διαβάζω, δεν άνοιξα το αρχείο, δεν ήταν δουλειά μου» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.
«Πλέον μία είναι η λύση, να πάει η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου