Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στο Διεθνές Δικαστήριο ο Παπούλιας

Τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Ο Κάρατζιτς ζήτησε από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία να καλέσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με κείμενο που υπέβαλε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Παπούλιας έχει πληροφορίες που μπορούν να υποστηρίξουν πραγματικά την υπόθεση του κατηγορούμενου», σημειώνεται από τους δικηγόρους του που ζητούν να κληθεί ο Κάρολος Παπούλιας να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο στις 26 Μαρτίου του 2013.
«Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Σέρβους, ο πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν εμπιστοσύνη και με τους οποίους μπορούσαν να μιλήσουν με απόλυτη εμπιστοσύνη», τονίζουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου