Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Οι Ευρωπαίοι "κρέμασαν" την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή. Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε μετά», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ από το Κισινάου της Μολδαβίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την Παρασκευή στο Βερολίνο.
Σύμφωνα δε με την γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η καγκελάριος επανέλαβε ότι ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
«Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, του ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του», τόνισε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε ότι η συζήτηση εντός της Ευρωζώνης δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και «βαθύτατα πολιτικά». Επισήμανε δε ότι «αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη, προκειμένου να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν, είναι η αξιοπιστία».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άνγκελα Μέρκελ σε συνομιλίες με αξιωματούχους της τρόικας εμφανίστηκε επιφυλακτική στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης πριν τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, αλλά και ξεκινήσει και ένα γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η τρόικα παγώνει τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό αποκτούν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Πλέον αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστε οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα και κατόπιν να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης μετά από αυτές τις δηλώσεις!!

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης η δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς επι της ουσίας ακυρώνει το πλαίσιο που έθεσε για τις συναντήσεις η Ελληνική κυβέρνηση, ενώ αλλάζει πλήρως και το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των μέτρων, καθώς εξεταζόταν ακόμη και η περίπτωση ένταξης των μέτρων στον προϋπολογισμό.
Παράλληλα προέκυψε διπλωματικό θέμα και ήδη ασκείται έντονη κριτική στα στελέχη που από ελληνικής πλευράς "έστησαν" τις συναντήσεις, καθώς στην πράξη οι Ευρωπαίοι κρέμασαν την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου