Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ορατή από δορυφόρο η φωτιά στη Χίο

Ορατή από δορυφόρο είναι η πυρκαγιά στη Χίο. Όπως φαίνεται στην εικόνα πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει το νησί. Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο ανεξέλεγκτη ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά και στρατόπεδα. 






Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ν. Τσόγκα, η φωτιά, καίει πεύκα, καλλιέργειες και μαστιχόδεντρα και ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στον Άγιο Μάρκο της Χίου και επεκτάθηκε δυτικά, απειλώντας ακόμη και το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων.
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τις φωτιές στη Χίο. Πολίτες που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί ανεβάζουν φωτογραφίες στο twitter που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο νησί από την πύρινη λαίλαπα.
Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 8 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται το πλοίο «Πάτμος» με επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα.
Περισσότερα από τρεις χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής, ενώ η ισχυρή ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 8 μποφόρ, δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με το politischios.gr το Στρατόπεδο «Επιλοχία Καγιαβά» στα Καμπόχωρα είναι περικυκλωμένο από φλόγες και γίνεται προσπάθεια των στρατιωτών να μην εισέλθει μέσα η φωτιά ενώ διέφυγαν τον κίνδυνο στρατόπεδα με καύσιμα.
Μάλιστα ζητήθηκαν από Νένητα και Καλλιμασιά σκαφτικά μηχανήματα, τρακτέρ, βυτιοφόρα και όποια άλλα μέσα υπάρχουν, ενώ παραδόθηκε στις φλόγες το ξωκκλήσι του Ταξιάρχη της Ελάτας.
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Χίο. Ήδη μετέβησαν στο νησί άλλα 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με c-130 απο Θεσσαλονίκη. Ορατή από δορυφόρο είναι η πυρκαγιά στη Χίο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου