Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Με 24ωρη απεργία στις 12 του Σεπτέμβρη ξεκινούν την σχολική χρονιά οι δασκάλοι

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 του Σεπτέμβρη προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.αντιδρώντας στην εξαθλίωση των νέων εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεδρίασή του αποφάσισε την πραγματοποίηση τριήμερου αγωνιστικών δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη σε συμβολικός 2ωρο αποκλεισμό (12.00-14.00) των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και την Τετάρτη σε 24ωρη απεργία.
Η ομοσπονδία αντιδρά στην εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με μισθούς πείνας της τάξης των 640 ευρώ το μήνα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειές τους, σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο. Ακόμη αντιδρά στο «μηδενικό» αριθμό μόνιμων διορισμών και στις ελάχιστες πιστώσεις για διορισμό αναπληρωτών.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για το θέμα το Δ.Σ της ΔΟΕ αναμένεται να συναντηθεί με τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, τα πολιτικά κόμματα, να πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και να στείλει επιστολή στους γονείς των μαθητών.
Αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα προχωρήσει, με διαδικασίες βάσης, στο σχεδιασμό των επόμενων δράσεων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου