Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Έρχεται νέος καύσωνας που θα κρατήσει αρκετές μέρες

Με ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 μποφόρ και αισθητή δροσιά κυρίως στις ανατολικές περιοχές ξεκίνησε σήμερα η νέα εβδομάδα, αλλά από αύριο Τρίτη θα αρχίσει προοδευτική εξασθένηση των ανέμων και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.
Εκτιμάται ότι από την Τετάρτη ως το Σάββατο τα μελτέμια στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο ίδιο χρονικό διάστημα η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας θα φθάσει τους 39-41 βαθμούς. 

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση
Την Τρίτη (21/8) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.  Στην Αθήνα θα φθάσει τους 33 oC


Την Τετάρτη (22/8) προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα θα φθάσει τους 37 oC .

Από την Πέμπτη (23/8) ως την Κυριακή (26/8) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια και μόνο στις βόρειες περιοχές στο τέλος του τριημέρου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στην Αθήνα θα φθάσει Πέμπτη  τους 38-39 oC, Παρασκευή  τους 38-39 oC, Σάββατο  τους 37-38 oC, και την Κυριακή  τους 37-38 oC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου