Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σκέφτονται για πρωθυπουργό τον Φώτη Κουβέλη

Η πρόταση Βενιζέλου για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και η απόφαση του να παραλάβει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να υποκρύπτει πρόταση να αναλάβει την πρωθυπουργία ο κ. Φώτης Κουβέλης.
Με τον τρόπο αυτό το ΠΑΣΟΚ ασκεί πίεση προς το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απεμπολεί τη βασική του αρχή για σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Το σενάριο ενισχύεται και από την πλευρά της ΝΔ, όπου φέρεται ότι επικρατούν οι απόψεις να μην υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές.

Πληροφορίες κύκλων της Συγγρού θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να σκέφτεται να συμπράξει σε συγκρότηση κυβέρνησης που θα επαναδιαπτραγματευτεί το μνημόνιο.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της καταγγελίας και όχι της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Κλειδί για τις εξελίξεις θεωρείται φυσικά η βούληση του ιδίου του κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος προφάτως είχε δηλώσει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει αριστερο δεκανίκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι η παρτίδα δεν έχει κλείσει και ότι η διερευνητική εντολή που θα πάρει ο κ. Βενιζέλος αλλά και η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ακολουθήσει αν και αυτή η προσπάθεια αποβεί άκαρπη αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου