Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΔΗΜΑΡ: Συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης

Η κρισιμότητα των ημερών που ζούμε δεν μπορεί να μετατραπεί σε προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ!
Σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα περιστάσεις, η Δημοκρατική Αριστερά και ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης
προτείνουν την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα  της λαϊκής ετυμηγορίας.
 Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και  χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον  για  να πετύχει θετικά  αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.
Εμείς εξ άλλου έχουμε έγκαιρα ξεκαθαρίσει την θέση μας ότι σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  δε θα συμμετέχουμε. Ας το πούμε για άλλη μια φορά για όσους θέλουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και να μας επιτίθενται : σε κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ  η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν θα συμμετέχει.
Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την διερευνητική εντολή για να συγκροτήσει μια κυβέρνηση αριστεράς και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο, θεωρώντας ότι η κρισιμότητα της στιγμής είναι κατάλληλη για τη συλλογή ψήφων.
Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποια  διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε για εκλογές.  Δεν τις θέλαμε, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας- και ακόμα περισσότερα- για να μην γίνουν, αλλά εφόσον γίνουν είμαστε έτοιμοι - σε θέση μάχης. Ο κόσμος που ψήφισε ΔΗΜ.ΑΡ. έδωσε θετική ψήφο. Και όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η δική μας πρόταση ήταν η μόνη που έδινε διέξοδο. Θέλουν να στήσουν ένα  δίπολο, κακέκτυπο του δικομματισμού που ταλαιπώρησε την χώρα.
Ε, λοιπόν όχι. Υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού, ο δρόμος των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο δρόμος της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτήν την σημαία σηκώνουμε και καλούμε τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω μας. Να μας δώσουν κι άλλη  δύναμη για να την κάνουμε δύναμη για την χώρα και την κοινωνία.
 
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου