Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ασφυκτικές πιέσεις στην κεντροδεξιά να συσπειρωθεί

Ασφυκτικές πιέσεις να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας στα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την εκλογική ήττα της Κυριακής προσανατολίζεται να ανταποκριθεί στο αίτημα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι συζητήσεις μεταξύ της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Στέφανου Μάνου για κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές.
Στη Συγγρού, όπου έχουν ήδη φτάσει οι πληροφορίες για προσέγγιση Ντόρας – Μάνου, επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα σε μια κίνηση τόσο προς την πλευρά τόσο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης όσο και προς τον ΛΑΟΣ του Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου.
Το μεσημέρι συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος και στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει η δημόσια έκκληση από τον κ. Σαμαρά στα στελέχη που βρίσκονται εκτός, για επανένωση της Μεγάλης Κεντροδεξιάς.
Δεν είναι τυχαία τα σημερινά πρωτοσέλιδα άρθρα τόσο της Καθημερινής όσο και του Ελεύθερου Τύπου που ουσιαστικά καλούν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να κάνει μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την πλευρά τους τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο κ. Μάνος περιμένουν να ενημερωθούν επισήμως και να ακούσουν τις απόψεις Σαμαρά αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν θεωρούν πώς μια γενικόλογη αναφορά που δεν θα συνοδεύεται από πολιτικές πρωτοβουλίες και προσωπικές διαβουλεύσεις, μπορεί να έχει θετική κατάληξη.
Στη Συγγρού διευκρινίζουν πώς αυτή τη φορά ο κ. Σαμαράς δεν θα κάνει ένα γενικόλογο προσκλητήριο αλλά θα προχωρήσει πολύ περισσότερο για την Ντόρα Μπακογιάννη και τους κυρίους Καρατζαφέρη και Μάνο όχι όμως για τον ίδιο τον κ. Καμμένο, ο οποίος θεωρούν ότι υπερέβη τα εσκαμμένα.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου