Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά : Είπαμε την αλήθεια –Αρνηθήκαμε τον λαϊκισμό


Μπαίνουμε πια σε μια νέα εποχή. Στην οποία έχουν θέση και ρόλο μόνο όσοι ξεπερνούν  το χθες.
Εμείς την πρώτη μεγάλη τομή με το χθες την κάναμε ήδη: είπαμε την αλήθεια στον κόσμο και χαράξαμε πολιτική διεξόδου. Ρεαλιστική!
Αρνηθήκαμε το λαϊκισμό


Κάναμε και τη δεύτερη μεγάλη τομή με το χθες: Βάλαμε στην ημερήσια διάταξη όλες εκείνες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εξής: Ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, χτύπημα της δημόσιας σπατάλης, κατοχύρωση της δημόσιας ασφάλειας, αποφασιστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ανακήρυξη της ΑΟΖ, αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, του υποθαλάσσιου πλούτου και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Θέματα που, ως τώρα, ήταν απαγορευμένα - λέξεις που, ως τώρα, ήταν απαγορευμένες - όχι μόνο μπήκαν στην ατζέντα, αλλά σήμερα κυριαρχούν. Και μαζί οι προτάσεις μας γίνονται αποδεκτές απ’ όλο και περισσότερους…
Κάναμε και την τρίτη μεγάλη τομή: Προτείναμε μεγάλη Συνταγματική Αναθεώρηση. Που με την ολοκλήρωσή της θα έχουμε μεταβεί σε μια σύγχρονη δημοκρατία, χωρίς προνόμια και χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς ατιμωρησία υπευθύνων, χωρίς άσυλα παρανομίας, χωρίς μηχανισμούς χειραγώγησης της πολιτικής, χωρίς διλήμματα ακυβερνησίας. Με πλήρη διάκριση των εξουσιών.
Σήμερα, ακόμα και ο κ. Βενιζέλος, δέχεται ότι πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις  στο Μνημόνιο. Πριν λίγες μέρες δεν ήθελε ούτε να το ακούσει.
Πρόσφατα ακόμα και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την κατάργηση του ασύλου παρανομίας στα Πανεπιστήμια. Πριν ένα χρόνο δεν ήθελε ούτε να το ακούσει.
Σήμερα, ακόμα και τμήματα της Αριστεράς ορκίζονται ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Αλλά η πολιτική τους οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο.

Κι αυτό μας φέρνει στην επόμενη μέρα των εκλογών. Στο σήμερα.
Από την περασμένη Κυριακή προέκυψε δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευθύνη.
Από την επομένη των εκλογών ομολόγησε ότι δεν είχε πρόγραμμα.
Ακούστε: διακήρυσσε προεκλογικά ότι κατέθετε «πρόταση εξουσίας», φιλοδοξούσε να γίνει «κόμμα εξουσίας», και μόλις βρέθηκε στη δεύτερη θέση ομολόγησε ότι δεν ήταν έτοιμο για τις ευθύνες της εξουσίας!
Κι αυτό το είδαμε, με τον πιο δραματικό τρόπο. Όταν βγήκαν στελέχη του κι έκαναν ατυχέστατες δηλώσεις για τις καταθέσεις του κοινού στις τράπεζες. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη ψυχολογία.
Και πότε; Την ώρα που κλείνουν επιχειρήσεις από έλλειψη ρευστότητας!

Οι άνθρωποι δεν κατανοούν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, ούτε πόσο σημαντική είναι η ρευστότητα για να λειτουργήσει ξανά η Οικονομία.
Μαθαίνουν ως «μαθητευόμενοι μάγοι» στου «κασίδη το κεφάλι»!


ANd9GcSBQ4NVSRb7tQfS5U98tDCzZQkpROGnsQumsdVCqrD5KsYuj56Yfw
Γραφείο Τύπου
ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου