Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στις 7 το απόγευμα ορίστηκε το ραντεβού Βενιζέλου-Τσίπρα

Με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα συναντηθεί στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

 Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει στο Παρίσι τον υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Ζαν-Λυκ Μελανσόν και τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν και στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.  
 Σε συνεντεύξεις του σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ.Τσίπρας θέλησε να καταστήσει σαφές ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά όχι της βάρβαρης λιτότητας. Δηλώνει έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο ότι «περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ».  

 Με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί όλο το πλαίσιο της πολιτικής. «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη» αναφέρει στην επιστολή του, μεταξύ άλλων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου