Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΓΑΠ φεύγει, ο Βενιζέλος (;) έρχεται

Έτοιμος για άλλες πολιτείες εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, που μετά από την πρωθυπουργία της χώρας προετοιμάζεται να κουνήσει το μαντήλι και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν σε πολλά την πρόσφατη ιστορία του νέου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, όταν ο Μπλερ παρέδωσε στον Μπράουν, ο Μπράουν έφαγε τα μούτρα του στις εκλογές και ο Μίλιμπαν πήρε το κόμμα τσίλικο. 

Αν τα πράγματα πάνε κάπως έτσι και στο ΠΑΣΟΚ, τότε ο ΓΑΠ θα βρει έναν τρόπο να παραδώσει το ρημάδι στο Βενιζέλο, ο Βενιζέλος θα το οδηγήσει «ενωμένο» στο εκλογικό του Βατερλό και μετά από τις εκλογές θα εμφανιστούν οι διάφοροι πιθανοί και απίθανοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.

Γιατί όπως και να το κάνουμε μπορεί η Διαμαντοπούλου, ο Λοβέρδος, ο Μιχαλάκης, ακόμα και ο δήμαρχος της Πάρου, να μην είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά, αλλά δεν είναι και τόσο χαζοί ώστε να διεκδικήσουν τώρα το ρημάδι και αν το πάρουν να πάνε και να φάνε τα μούτρα τους στις κάλπες. 
Η προηγούμενη εβδομάδα έδειξε πως ΓΑΠ και Βενιζέλος βρήκαν πεδίο συνεννόησης για το πως θα πάνε από εδώ και πέρα τα πράγματα και αυτό φάνηκε από την τοποθέτηση του Πάνου Μπεγλίτη στη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Μπεγλίτης, στην εσωκομματική σύγκρουση του 2007, ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του ΓΑΠ. Μετά τις εκλογές του 2009 ο ΓΑΠ έκανε τον Μπεγλίτη υφυπουργό του Βενιζέλου στο Εθνικής Αμύνης. 
Βενιζέλος και Μπεγλίτης όχι μόνο δεν συγκρούστηκαν, όχι μόνο κατάφεραν να συνεννοηθούν, αλλά βρήκαν πολλούς κοινούς τόπους και έστησαν μία καλούτσικη πολιτική φιλία, που μάλλον έπαιξε έναν κάποιο ρόλο στο να τα βρει και ο ΓΑΠ (ο ανίκανος σύμφωνα με το Βενιζέλο) με το Βενιζέλο (ο διαπλεκόμενος σύμφωνα με τον ΓΑΠ). 
Με τις εκλογές να πηγαίνουν, μάλλον, το Μάρτιο, η ιστορία της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει, το πιθανότερο, στα μέσα Ιαγουάριου ώστε να κλείσει μέσα σε ένα μήνα, στα μέσα Φεβρουαρίου και να υπάρξει χρόνος για την ανασύνταξη του «κινήματος» και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. 
Στην ομάδα αυτών που θέλουν να γίνουν «Μίλιμπαν» παρατηρείται μία κάποια αμηχανία, καθώς τα πολιτικά μεγέθη είναι σχετικά μικρά μπροστά σε αυτό του Βενιζέλο. 
Οπότε ο Λοβέρδος (το πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου το 2007) εμφανίζεται να είναι O.K. με το πώς πάει το πράγμα, ενώ αντίθετα η Διαμαντοπούλου (που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις θα έπαιρνε το δαχτυλίδι από τον ΓΑΠ το 2007, αν ο Βενιζέλος δεν πήγαινε στο Ζάππειο) το παίζει ενοχλημένη και λέει κάτι τρελά για να ολοκληρώσει ο Παπαδήμος, το 2013, την κυβερνητική θητεία. Βέβαια οι δύο άσπονδοι φίλοι μαζί με τον δήμαρχο της Πάρου και τον Μόσιαλο συνεχίζουν να παριστάνουν ότι αποτελούν ομάδα αν και είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι στο πρώτο μπραφ ο Λοβέρδος και η Διαμαντοπούλου θα πέσουν να φάνε ο ένας την άλλη. 

Θ.Μ.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου