Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στο Περ. Συμβούλιο


Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2011, σχετικά με το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας .
 
Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ο κ. Αθ. Χειμάρας αναφέρθηκε στο θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας τονίζοντας :
«Γνωρίζετε όλοι σας τον αγώνα της Νομαρχίας για τη στέγαση, διοργάνωση και εδραίωση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. ,
Η πρώην Νομαρχία διαμόρφωσε πλήρως τους χώρους της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας για να φιλοξενήσουν 2 και 3 Τμήματα για πολλά χρόνια.
Εξασφάλισε δε, πρόσφατα σε συνεργασία με το Δήμο και Τεχνικό Επιμελητήριο έκταση 600 στρεμμάτων  για τη δημιουργία ΚΑΜΠΟΥΣ .
Τα τελευταία δύο χρόνια ,  αλλά και με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διεκδικούμε την επανέγκριση και του 3ου Τμήματος ( Επιστημών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος ) προκειμένου να εδραιωθεί το Πανεπιστήμιο μας στη Στερεά Ελλάδα. »
 
Και συμπλήρωσε :
« Όμως μερικοί, για δικούς τους λόγους, αντί να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, θέτουν προς κάθε κατεύθυνση θέμα μετακίνησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Φθιώτιδα .
Κατ’ αρχάς τη μεταφορά αυτή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου τη ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και πρώτος ΕΓΩ . Μπορεί όμως να πραγματοποιηθεί;
Το εν λόγω ίδρυμα διαθέτει στην Αθήνα πλήρεις υποδομές και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.
Έχει επίσης στην κατοχή του έκταση άνω των 1.000 στρεμμάτων στη Βοιωτία αλλά  και στη Θεσσαλία  διαθέτει υποδομές και αγροτικές εκτάσεις .  
Στη Φθιώτιδα δεν διαθέτει ούτε 1 στρέμμα.
Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να μετακινηθεί στη Φθιώτιδα ; Ασφαλώς ΟΧΙ !!» .
 
Τέλος κλείνοντας τόνισε :
«Πέραν αυτού είναι βέβαιο ότι , αν στρέψουμε τη διεκδίκησή μας, σε άλλη κατεύθυνση και όχι στην εδραίωση του υπάρχοντος Πανεπιστημίου – όπως ομόφωνα αποφάσισε και το Περιφερειακό Συμβούλιο – τότε  είναι σίγουρη η κατάργησή του ή η συγχώνευσή του με άλλο άλλης Περιφέρειας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία μερικοί την παραποιούν για γνωστούς δικούς τους λόγους , αλλά κάνουν ζημιά στον τόπο.
Η Φθιώτιδα έχασε το ΚΕΥΠ τώρα κινδυνεύει να χάσει και το Πανεπιστήμιο.
Τώρα σε ότι αφορά τα ΤΕΙ, στηρίζουμε τη συνέχειά τους , θέλουμε τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, όχι όμως τη συγχώνευσή τους με αυτό . »
 
 
 
                                                                                                  Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου