Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

5 ασκήσεις κοιλιακών με swiss-bal

Τέρμα τα sit-ups! Τέρμα στα ψαλιδάκια! Τέρμα στους τραυματισμούς. Η ελβετική μπάλα γυμνάζει τους κοιλιακούς καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη τεχνική.
Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό
όταν σκεφτόμαστε να γυμνάσουμε κοιλιακούς είναι τα κλασικά “sit ups”(πλήρεις ανορθώσεις του κορμού από ύπτια θέση),τακτική λογική αλλά εντελώς ξεπερασμένη . Η άσκηση αυτή σύμφωνα με έρευνες επιβαρύνει αρκετά τη μέση και δεν απομονώνει τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα.
Αντίθετα, η επίστημη πλέον συνιστά ασκήσεις με ελβετική μπάλα, γνωστή ως fitball. Και πιο ξεκούραστη είναι και δεν προκαλεί τραυματισμούς και το μέγιστο αποτέλεσμα για το χρόνο που αφιερώνεις θα πετύχεις. Αν λοιπόν θέλεις να τους "μαζέψεις" αυτούς τους ρημαδιασμένους τους κοιλιακούς δες πως θα το πετύχεις:

Ροκανίσματα

Στηρίζουμε το κατώτερο μέρος της πλάτης πάνω στη μπάλα και εκτελούμε μικρές άρσεις κορμού ,διατηρώντας πάντα «κολλημένα» τα ποδιά στο έδαφος.

Έλξεις ποδιών πάνω σε μπάλα

Με το σώμα μπρούμυτα σε θέση για push ups,ισορροπούμε τα ποδιά πάνω στη μπαλα.Με αργό ρυθμό και τους κοιλιακούς τραβηγμένους προς τα μέσα μετακινούμε τα ποδιά προς το στηθος.Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επαναφέρουμε την μπάλα στην αρχική της θέση.

Jacknife σε ελβετική μπάλα

Οπως και στην προηγούμενη άσκηση, ισορροπούμε τα ποδιά πάνω στη μπαλα.Με αργό ρυθμό και με τα γόνατα τεντωμένα, φέρνουμε τη λεκάνη του σώματος ψηλά. Επαναφέρουμε στην αρχική θέση.

Πλάγιοι κοιλιακοί πάνω στη μπάλα

Στηρίζουμε το σώμα σε πλάγια θέση πάνω στη μπάλα και ροκανίζουμε τους πλάγιους κοιλιακούς!

Συστροφή κορμού με αλτήρες








Στηριζόμαστε επάνω στη μπάλα και ισορροπούμε πατώντας στο έδαφος. Κρατώντας τον αλτήρα με τα δυο χέρια στο ύψος του στήθους εκτελούμε συστροφές.
Tips
  • Μικρά διαλείμματα μεταξύ των set
  • Αργός ρυθμός εκτέλεσης
  • Απόλυτη συγκέντρωση στη «κοιλιά» καθ’ολη τη διάρκεια της ασκησης


Μιχάλης Πανδής
Γυμναστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου