Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Kουβέντες στο κενό των κορυφαίων

Κινήσεις άνευ ουσίας με δεδομένο ότι οι εκλογές είναι μπροστά από τα εσωκομματικά.
Διαβάζουμε: Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται πλέον οι «τέσσερις» στο ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ηλίας Μόσιαλος), με το μεταξύ τους ρήγμα να επιβεβαιώνεται περίτρανα από τη χθεσινή συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου.

Συμφωνώντας με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας προεξόφλησε χθες με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το αργότερο ως τον Μάρτιο του 2012, ερχόμενος σε κάθετη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι υπόλοιποι εκ των «τεσσάρων», κυρίως δε η Άννα Διαμαντοπούλου, που τάσσεται ανοιχτά υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Την ίδια ώρα, αποστάσεις κρατά και από τον Γιάννη Ραγκούση που συνεχίζει την κατά μέτωπον επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας του το Σάββατο ακόμα εξηγήσεις γιατί φτάσαμε στην ανάγκη για νέα μέτρα.
Την ίδια ώρα, πάντως, που η ομάδα των «τεσσάρων» δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής και με τα μέλη της να ακολουθούν τέσσερις διαφορετικές στρατηγικές, ο Ηλίας Μόσιαλος διαβεβαιώνει ότι ήταν σε επικοινωνία τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι έτοιμο το πρώτο σχέδιο της κοινής τους πλατφόρμας, που φέρεται να είναι προς παρουσίαση εντός της εβδομάδας -πιθανώς και την Τετάρτη- εφόσον προηγηθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να θυμίζει «κινούμενη άμμο», με τον έναν κορυφαίο να βάλει κατά του άλλου σε δημόσιες παρεμβάσεις τους, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μεταθέτοντας τις εσωκομματικές διαδικασίες για όσο το δυνατόν αργότερα και διεκδικώντας με αξιώσεις την ανανέωση της θητείας του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Χθες πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τα πυρά του Ανδρέα Λοβέρδου, που σε γραμμή… Χρυσοχοΐδη, χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Παπανδρέου ως «φλυαρία καινοτομιών» που απέτυχε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η κριτική του εν ενεργεία υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, για την οποία παρατήρησε ότι… χάνει χρόνο, ενώ η χώρα καταρρέει. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι «αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012 και το 2013, θα κλείσουν βασικές υποδομές στην Υγεία, την Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου