Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργικό και στο βάθος εκλογές

Ανεξάρτητα των αποφάσεων που θα λάβει το σημερινό υπουργικό συμβούλιο το μέλλον της κυβέρνησης φαντάζει δυσοίωνο, με την τρικομματική συμφωνία συγκρότησής της, να πνέει τα λοίσθια και ο χρόνος τέλεσης των εκλογών να προσδιορίζεται στους επόμενους τρεις μήνες.
Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και οι συσκέψεις στα υπουργεία, όπως μαθαίνουμε θυμίζουν περισσότερο ΔΣ συλλόγου φοιτητών, με τη συμμετοχή όμως πολύ κακών συνδικαλιστών.

Αναδίπλωση Κουτρουμάνη μιλά «απλά  θα γίνει συζήτηση στο υπουργικό και περιμένω τις προτάσεις της ΝΔ»  λέει τώρα

Τα τρία Βέτο
Στη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη μετανιώσει για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση και θεωρούν ότι πρέπει να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Ήδη  ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους κ. Αβραμόπουλο και Δήμα να θέσουν επισήμως το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και να καταστήσουν σαφές προς όλους ότι η ΝΔ αφενός διαφωνεί με την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου και αφετέρου προτίθεται να το καταψηφίσει, εκτός κι αν πειστεί από τον υπουργό Απασχόλησης ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την καταβολή του συνόλου των συντάξεων.
Παράλληλα ο κ.Μιχελάκης άφησε  να εννοηθεί μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι εφόσον έρθει στη Βουλή ρύθμιση για μονιμοποίηση, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει.
Την ίδια στιγμή, θέμα παραίτησης του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, έθετε μιλώντας στον «Σκάι» ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ: «Εάν ο κ. Κουτρουμάνης τα έχει κάνει θάλασσα, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο κ. Ν. Νικολόπουλος που αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο σημείωσε: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήρθε για να υλοποιήσει συγκεκριμένα πράγματα στο οποία έχει συμφωνήσει και η ΝΔ. Δεν υπήρχε πουθενά καμία νύξη περί ρύθμισης των επικουρικών συντάξεων».
Τέλος ρευστό παραμένει το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, με τη Νέα Δημοκρατία να νιώθει την πίεση του ΛΑΟΣ που συνοδεύεται από την προσχώρηση στο κόμμα του κ.Καρατζαφέρη γνωστών γαλάζιων συνδικαλιστών.
Το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ
Ερωτηματικό παραμένει όμως και η στάση που θα κρατήσουν οι όψιμοι αντιμνημονιακοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ-βλ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης- που έχουν θέσει και υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αν δηλαδή περάσουν μέτρα από το υπουργικό κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν οι πράσινοι υπουργοί θα μπουν στη διαδικασία να προχωρήσουν τους δύσκολους και επίπονους εφαρμοστικούς νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου