Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πως θα χάσεις το σωσίβιο

Τι θα σε βοηθήσει πραγματικά να χάσεις τοπικό λίπος από την κοιλιά και τι θα πρέπει να ξέχασεις!
H απώλεια του τοπικού πάχους αποτελεί έως και σήμερα το δυσκολότερο γρίφο στο αδυνάτισμα. 
Υπάρχει πραγματικά τρόπος να χαθεί το’’σωσίβιο’’ ή απλά χάνουμε το χρόνο μας; Παρακάτω θα βρεις τι βοηθά περισσότερο και τι λιγότερο στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Θα σε βοηθήσει

Ο συνδυασμός της αερόβιας με την αναερόβια άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Η απώλεια θερμίδων είναι πραγματικά μεγάλη ενώ ο μεταβολισμός παίρνει κυριολεκτικά φωτιά. Ακολουθώντας ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα δεν χάνουμε αποκλειστικά τοπικό πάχος, βελτιώνουμε όμως την εικόνα μας συνολικά.

Ξέχνα

Η καθημερινή εκγύμναση των κοιλιακών δεν προσθέτει τίποτε περισσότερο. Οι κοιλιακοί λειτουργούν σαν οποιαδήποτε άλλη μυϊκή ομάδα, απαιτούν ικανοποιητικό χρόνο αποκατάστασης. Παράλληλα η καθημερινή προπόνηση συνήθως έχει χαμηλή ένταση η οποία δεν έχει ουσιαστικό όφελος, μετά το αρχικό διάστημα της προσαρμογής.

Θα σε βοηθήσει

Η σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα της εικόνας μας. Όλα κρίνονται από τη ποιότητα και τη ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε, ενώ ακόμη και ο χρόνος μεταξύ των γευμάτων έχει μεγάλη σημασία.

Ξέχνα

Η μονοτονία στην άσκηση μετά από λίγο δεν έχει σοβαρή επίδραση στην φυσική μας κατάσταση. Ανανεώνετε το ασκησεολόγιο τακτικά, προσφέροντας διαρκώς υψηλή ένταση στη προπόνηση.

Θα σε βοηθήσει

Η προπόνηση με fit ball και ασκήσεις pilates έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει εξαιρετικό ερέθισμα, προσφέροντας τη μεγίστη απομόνωση.

Ξέχνα

Οι  κλασικές ασκήσεις κοιλιακών που μάθαμε στο σχολειό, διπλώσεις, ψαλιδάκια, άρσεις ποδιών κλπ επιβαρύνουν πάρα πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, προσφέροντας ουσιαστικά ελάχιστη απομόνωση στη κοιλιά. Παράλληλα, ο κίνδυνος τραυματισμού αγγίζει το ‘’κόκκινο’’.

Θα σε βοηθήσει

Η επαρκής ενυδάτωση εκτός από υγιεινή συνήθεια συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση της κατακράτησης των υγρών. Η υψηλή κατακράτηση στη περιοχή της κοιλίας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή της εικόνας μας.

Ξέχνα

Η στερητική δίαιτα οδηγεί αρχικά σε μείωση βάρους, επιβαρύνοντας ωστόσο τον οργανισμό και επιβραδύνοντας μακροχρόνια τη μεταβολική λειτουργία. Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ότι η έλλειψη των απαραίτητων θερμίδων οδηγεί και σε μείωση του συνολικού μυϊκού ιστού.



Μιχάλης Πανδής
Γυμναστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου