Έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Στο σημείο βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος οι οποίοι έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ.



Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ τονίζουν πως η «συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο είναι γιορτή και κραυγή αντίστασης».

Όπως λένε πρόκειται για μια γιορτή για τον δίκαιο αγώνα που δίνουν και συμπληρώνει 12 μήνες.

«Συνεχίζουμε, με πολύ κόπο και αυταπάρνηση να δίνουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Κραυγή αντίστασης στο μαύρο που έχει πλακώσει τις ζωές όλων των Ελλήνων» αναφέρουν.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πορεία και συλλαλητήριο από συνδικάτα που είχαν καλέσει σε πανεργατική κινητοποίηση, αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές.

Από τις 12:00 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ που μαζί με Ομοσπονδίες και Ενώσεις του Τύπου είχαν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 από την Πλατεία Κλαυθμώνος και γύρω στις 14:00 οι διαδηλωτές, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένουν συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες, ζητώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι "μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης" όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».