Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

«Νέα κυβέρνηση, αλλά για πόσο;»,



Ο Τ. Παππάς σε άρθρο του στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ με τίτλο «Νέα κυβέρνηση, αλλά για πόσο;», αναφέρει:
 «Μπήκαν στην κυβέρνηση, και μάλιστα σε θέσεις- κλειδιά, οι θορυβοποιοί του Κοινοβουλίου και των τηλεοπτικών παραθύρων: Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Βασικά προσόντα τους είναι η συγκρουσιακή ιδιοσυγκρασία τους, η ελευθεροστομία τους, η εμπειρία τους σε μάχες ‘‘εκ του συστάδην’’ και ο δεξιός λαϊκιστικός λόγος τους.

 Απομακρύνθηκε ο Κ. Χατζηδάκης, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη του οποίου είχε ενοχλήσει πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως αυτούς που εκλέγονται σε περιοχές όπου κυριαρχεί το λαϊκό στοιχείο. Η παραμονή του στο καίριο πόστο της Ανάπτυξης θα υπονόμευε την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εμφανίσει φιλολαϊκό πρόσωπο. 
Τοποθετήθηκε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ένας παράγοντας που διατηρεί άριστες σχέσεις με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους, έχει προσβάσεις στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λόγω του ρόλου του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν του λείπει το πολιτικό κριτήριο, αφού συμμετείχε στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων που πλαισίωνε τον Κ. Σημίτη. 
Με αυτά τα εφόδια μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος, που ήδη είναι σε εξέλιξη. Ο Αντ. Σαμαράς έχει επενδύσει πολλά σε μια φιλική προς τη χώρα διευθέτηση του ζητήματος του χρέους ώστε να την πουλήσει στο εθνικό ακροατήριο».           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου