Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο ριζικός ανασχηματισμός και άλλα... παραμύθια

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Όλοι περιμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις - Ποιοι είναι αμετακίνητοι και ποιοι θα εισέλθουν λόγω... φιλίας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο – Τι θα κάνει το νέο υπουργικό συμβούλιο μόλις αναλάβει. 
«Ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε το μήνυμα της κάλπης και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και στην πολιτική και στα πρόσωπα» διαμηνύουν πολιτικοί, πολιτευτές, υπουργοί, «υπουργίσιμοι», δημοσιογράφοι και «wannabe» δημοσιογράφοι.

Πολλοί μάλιστα δηλώνουν δεξιά κι αριστερά ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ριζικός, ενώ άλλοι με πομπώδες ύφος προσθέτουν: «θα είναι σαρωτικός και δομικός!».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι θα είναι τόσο σαρωτικός που θα μείνουν αμετακίνητοι στα υπουργεία και στις θεσμικές τους θέσεις – για λόγους ισορροπιών βεβαίως - ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι φίλοι του Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Φώφη Γεννηματά με... τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό τους, όπως επίσης στο υπουργικό σχήμα του «σαρωτικού» ανασχηματισμού θα παραμείνουν εντός με μικρομετακινήσεις οι «σαρωτικοί»: Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Μιχελάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Κωστής Χατζηδάκης (αν δεν τοποθετηθεί στις Βρυξέλλες), Κυριάκος Μητσοτάκης κ.α.
Σύμφωνα με τα όσα γράφονται και ακούγονται θα είναι τόσο «ριζικός» που θα... ξεριζώσει πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να τηρηθούν οι ισορροπίες με όσους αδικήθηκαν από το κόμμα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδοκιμάστηκαν από τον λαό στην κάλπη. Άρα, θα μπουν στο σχήμα (με ριζικό τρόπο εννοείται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος μεταξύ άλλων).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα γράφονται και διαρρέονται από το Μαξίμου, ο ανασχηματισμός θα είναι τόσο δομικός και με τόσες θετικές εκπλήξεις που θα μπει στην κυβέρνηση και ο Μάκης Βορίδης!
Ο ανασχηματισμός αυτός θα ξεπεράσει κάθε όριο πρωτοτυπίας αφού θα μπουν κι άλλοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ/ ΕΛΙΑ του Βαγγέλη Βενιζέλου που εκφράζει πια λιγότερο από το 8%, του 60% που ψήφισαν, από το 90% του συνόλου των Ελλήνων πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Θα είναι τόσο ανανεωτικός ο επικείμενος ανασχηματισμός που θα υπουργοποιηθούν από το παράθυρο άνθρωποι που προσέφεραν - επί δεκαετίες και πλέον - τις καλύτερες υπηρεσίες στον ελληνικό λαό και απλά έτυχε να είναι φίλοι του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Άνθρωποι που πέρασαν από υπουργεία και κυβερνητικές θέσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και άφησαν πίσω τους αξιομνημόνευτο έργο όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και άλλοι εκπρόσωποι των δημοκρατικών δυνάμεων που υπέγραψαν και υπηρέτησαν τα μνημόνια ως γνήσιοι στρατιώτες.
Μέσα σε αυτό τον βομβαρδισμό «φρέσκων» ονομάτων εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών αναρωτιούνται:
1. Θα υπάρξει άμεσα μείωση φόρων και ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού;
2. Θα υπάρξει γενναία ρύθμιση των χρεών για τις ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται στο όριο της απόλυτης φτώχειας;
3. Θα επανέλθει το αφορολόγητο για τα παιδιά;
4. Θα παρθεί πίσω το μέτρο εξίσωσης των φόρων στα πετρέλαια για να μπορούν να ζεσταθούν οι Έλληνες το χειμώνα;
5. Θα παρθεί πίσω το μέτρο της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ που έχει δρομολογηθεί;
6. Θα υπάρξει δυνατότητα ώστε να μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ή είναι ανασφάλιστοι λόγω ανεργίας ή θα αφεθούν στο έλεος της τύχης τους οι ίδιοι και τα παιδιά τους;
7. Αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο που θα ανακοινωθεί, θα δεσμεύσει τη χώρα με επιμήκυνση χρέους για άλλα 50 χρόνια (περίπου 3 γενιές Ελλήνων ακόμα) χωρίς καμία λαϊκή συναίνεση, χωρίς νέες εκλογές, χωρίς δημοψήφισμα;
Oι απαντήσεις μάλλον δεν θα έρθουν ούτε μετά το πέρας των ανακοινώσεων του νέου κυβερνητικού σχήματος. Για άλλη μια φορά θα μείνουμε στο επίπεδο των εντυπώσεων και των ονομάτων...
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου